Gazete Vatan Logo

2020 KPSS ne zaman? ÖSYM 2020 sınav takvimi belli oldu mu?

ÖSYM, her yıl sınav takvimini paylaşıyor. Sınav ve sınav başvuru tarihlerinin paylaşıldığı takvim doğrultusunda öğrenciler öncesinden sınavlar hakkında detaylara sahip oluyor. ÖSYM’nin açıkladığı sınav takviminde en merak edilen sınavların başını ise, KPSS çekiyor. Peki, 2020 KPSS sınavı ne zaman? ÖSYM sınav takvimi açıklandı mı?

2020 KPSS ne zaman? ÖSYM 2020 sınav takvimi belli oldu mu?

2020 KPSS sınavı ne zaman? Sorusu memur olmak isteyen adaylar tarafından dikkatle takip ediliyor. Lise mezunu, 2 yıllık ön lisans mezunu ve 4 yıllık üniversite mezunların girdiği KPSS sınav tarihleri oldukça merak ediliyor. ÖSYM her yıl, kaymakamlık, LGS, KPSS, e-KPSS, YKS, DGS, TUS, ALES, YÖKDİL ve MSÜ sınav tarihlerini belirliyor. Bu sınavlar arasında katılımın en yoğun olduğu sınavların başında ise KPSS ve YKS sınavları geliyor. Peki, KPSS 2020 sınav takvimi belli mi?

KPSS 2020 takvimi belli mi?

ÖSYM sınav takvimi henüz belli olmadığından, 2020 KPSS sınav takvimi de henüz yayımlanmadı. ÖSYM yayımladığı sınav takviminde başvuru ve sınav tarihlerini toplu olarak açıkladığından, adayların 2020’de ne zaman sınav olacakları belli değil.

KPSS başvurusunu nasıl yapılır?

KPSS başvuru için adayların başvuru merkezine şahsen gitmesi gerekmektedir. Başvuru merkezleri adayların başvurularını resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alır. Başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihleri ÖSYM’nin https://ww.osym.gov.tr/ internet adresinde yer almaktadır.

Haberin Devamı

Bireysel olarak internet üzerinden başvuru hakkı olan adayların ise, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sitesi https://ais.osym.gov.tr/ sitesi üzerinden başvuru yapması gerekir.