Gazete Vatan Logo

2020 Hac ön kayıt ücreti nasıl yatırılır?

Hac kayıtları bugün (11 Kasım Pazartesi) günü başladı. Kutsal topraklara giderek, dini görevlerini yerine getirmek isteyen hacı adayları kayıt işlemlerini yapmaya başladı. Hac kayıtları Diyanet İşleri Bakanlığı üzerinden yapılacak. Peki, 2020 Hac ön kayıt ücreti nasıl yatırılır? İşte, 2020 Hac kayıtları hakkında merak edilenler.

2020 Hac ön kayıt ücreti nasıl yatırılır?

Diyanet İşleri Bakanlığı, 11 Kasım’da başlayan 2020 hac kayıtlarının 13 Aralık’ta tamamlanacağını duyurdu. E- devlet üzerinden alınacak olan hac yenileme ve kayıt başvuruları nasıl yapılacak? 2020 Hac ön kayıt ücreti nasıl yatırılır? Hac kayıt yenileme süreci hakkında detaylı bilgiler…


HAC KAYIT YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Hac kayıt yenileme işlemi, geçtiğimiz yıllarda da Hacca gitmek üzere başvurularını yapan ancak kura sonucunda ismi çıkmayan vatandaşlar için geçerli olacak. Hac kayıt yenileme süreci, 2019 Hac farizası için geçtiğimiz yıl kuraya dahil olan Hacı adayları için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 11 Kasım 2019 tarihinde otomatik olarak yapılacak. Geçen yıl yaptıkları başvurunun ardından adaylar, iletişim bilgilerinde değişikliklerini ise E-devlet üzerinden giriş yaparak değiştirebilecek.

İLK DEFA KAYIT YAPTIRACAKLAR ÖN KAYITLARINI NASIL YAPACAK?

2020 yılında ilk defa hacca gitmek isteyenlerin müracaatlarını 11 Kasım saat 00:01 ile 13 Aralık saat 23:59 tarihleri arasında yapmaları gerekecek.

“İlk Defa Kayıt” yaptırmak isteyenler ise, Al Baraka Türk, Halkbank, Kuveyt Türk, Ptt Bank, Türkiye Finans, Vakıf Bank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım bankalardan birine internet bankacılığı veya şubeleri aracılığıyla 25 TL’lik ön kayıt ücretini yatırdıktan sonra “www.hac.gov.tr” adresinde yayınlanacak ön kayıt linkinden e-devlet kimlik doğrulama sistemi üzerinden ya da doğrudan e-devlet sistemi üzerinden ön kayıtlarını yapabilecek. Ön kayıt yaptırdıktan sonra vazgeçenlere ön kayıt ücreti ise geri verilmeyecek.

Başkasının yardımı olmadan günlük aktivitelerini yapamaycak derecede engelli, hasta veya yaşlı olanlar ise hacca hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte; mahremsiz olarak hacca gidemeyecek durumda olan kadınlar da müracaatlarını hacca hiç gitmemiş mahremleri ile birlikte yapmaları gerekmektedir.

Hacca götürülmek istenilen 0 - 12 yaş aralığındaki çocukların, ebeveynleri ile birlikte ön kayıtlarının yapılmış olması gerekmektedir. Çocuklar için de ön kayıt ücreti alınacaktır. Müracaatlardan veya kura çekiminden sonra hacca gittiği tespit edilen kişilerin kayıtları sistemden silinecek ve ön kayıt ücreti de iade edilmeyecek.

Hacı adayları, müracaatlarının sisteme girilip girilmediğini ve yakınlık bağlantılarının doğru bir şekilde yapılıp yapılmadığını “www.hac.gov.tr” internet adresinden kontrol edebilirler. Kaydı girilmeyen veya kayıt bilgilerinde yanlışlık olanlarda ise, kayıt süresi içerisinde e-Devlet sistemi üzerinden veya ilgili müftülüklerden bilgilerini düzeltebilirler.

Haberin Devamı

HAC KURASI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

2020 yılı hac kurası 09 Ocak 2020 Perşembe günü çekilecek ve aynı gün ilan edilecektir.

Hac kesin kayıtları 13–24 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Hac için çıkışlar: 22 Haziran- 25 Temmuz 2020 (Hicri 01 Zilkade 1441-4 Zilhicce 1441);

Hacdan dönüşler: 06 Ağustos- 02 Eylül 2020 (Hicri 16 Zilhicce 1441- 14 Muharrem 1442) tarihleri arasında yapılacaktır.

Haberin Devamı