Gazete Vatan Logo

2020 hac kurası ne zaman çekilecek? Hac Kura sonuçları ne zaman belli olur?

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2020 hac kayıtları ve kura tarihlerini açıkladı. Hac ibadeti için 2020’de kutsal toprakları ziyaret etmek isteyen hac adayları kayıtlarını yaptırmaya başladı. Kayıtlar, 13 Aralık’a kadar e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Peki, 2020 hac kuraları ne zaman çekilecek? Hac kura sonuçları ne zaman belli olur?

2020 hac kurası ne zaman çekilecek? Hac Kura sonuçları ne zaman belli olur?

Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 yılı için ilk kez hacca gitmek isteyen hacıların ön kayıt sürecinin baladığını açıkladı. Hacı adayları kutsal topraklara gitmek için Hac başvurularını yapmaya devam ediyor. 25 lira ön kayıt ücretini bankalara ödeyen hacı adayları şimdi de 2020 hac kuralarının ne zaman çekileceğini merak ediyor. Peki, hac kurası ne zaman çekilecek?

2020 HAC ÖN KAYIT SÜRECİ BAŞLADI

Hac kayıtları için ilk kez müracaat yapan hacı adaylarının kayıt işlemleri 13 Aralık tarihine kadar devam edecek. 25 lira ön kayıt ücretini bankaya yatırdıktan sonra hacı adayları www.hac.gov.tr" adresinde yayımlanacak linkten e-devlet kimlik doğrulama sistemi yoluyla ön kayıtlarını tamamlayabilecek.

Önceki yıllarda kaydı olup kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri ise Başkanlık tarafından otomatik yapılacak.

2020 HAC KURALARI NE ZAMAN?

Ön kayıtların tamamlanmasının ardından, 2020 yılı hac kurası, 9 Ocak 2020'de çekilecek. Hacı adayları müracaatlarını yaptıktan sonra kayıt durumlarını ve kura sonuçlarını "http://hac.diyanet.gov.tr" internet sitesinden sorgulayabilecek.

Haberin Devamı

Hac kesin kayıtları, 13-24 Ocak'ta her ilde yapılacak.

İlk hac kafilesinin 22 Haziran, son hac kafilesinin 25 Temmuz'da gideceği kutsal topraklardan dönüşler, 6 Ağustos-2 Eylül'de gerçekleşecek.