Gazete Vatan Logo

2020 hac kura sonuçlarını sorgulama | E- devletten hac kura sonuçları nasıl sorgulanır?

2020 hac kura çekilişi devam ediyor. İlk adaylar belli oldu. Adayların belli olmasıyla beraber, e devlet giriş sayfası, bugün hacı adayları tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. 2020 hac kuralarının sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açılacak. İşte, e-Devlet hac kura sonuçları sorgu sayfası!

2020 hac kura sonuçlarını sorgulama | E- devletten hac kura sonuçları nasıl sorgulanır?

Hac kura sonuçları için sabırsızla beklenen gün geldi. Kutsal topraklara gitme hayali kuran hacı adayları, 2020 Hac kura sonuçları sorgulama işleminin nasıl kullanılacağını merak ediyor. 2020 hac kura sonuçları sorgulaması e-devlet üzerinden yapılabilmektedir. İşte, Hac kura sonuçları sorgulama ekranı ve adayları yakından ilgilendiren tüm detaylar…

E-DEVLET HAC KURA SONUÇLARI SORGU 2020

e-Devlet üzerinden vatandaşlar hac kura sonuçlarını da öğrenebiliyor. Hacı adayları, T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile aşağıdaki linkten giriş yaparak hac kura sonuçlarına erişebilirler.

E-DEVLET HAC KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

DİYANET İŞLERİ'NDEN HACI ADAYLARINA E-DEVLET MESAJI

Adaylara gönderdiği mesajla hac kura sonuçlarının e-Devlet üzerinden erişime açılacağını hatırlattı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın mesajı şöyle:

"Sn Hacı Adayımız,

Hac Kurası 09.01.2020 Perşembe çekilecektir. Kura sonucu E-devlet'ten sorgulanacaktır. PTT'den E-devlet şifrenizi alınız. Diyanet İşleri Başkanlığı"

HAC KURA SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Haberin Devamı

9 Ocak 2020 Perşembe yani bugün saat 10.00'da törenle başlayan 2020 hac kuraları, saat 21.00'den itibaren e-Devlet üzerinden adayların erişimine açılacak.

Sonuçlar aynı zamanda SMS yoluyla da grup başlarına bildirilecek.

HAC KURALARINI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İLK İSİMLER BELLİ OLDU

Hac kura sonuçlarında şu an Diyanet TV canlı yayınında Ankara ilinden hacı olmaya hak kazanan adayların isimleri belli oluyor. 2020 yılında hacı olmak isteyen binlerce kişi başvuru işlemlerini tamamladı. Hac kura sonuçlarında 81 ilden hacca gidecek olan adayların belirlenmesinin ardından sonuçlar e-devlet üzerinden açıklanacak.

HAC KESİN KAYITLARI 2020

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gitmek üzere ilk kez bu yıl kayıt yaptıranların, müracaatlarını e-Devlet üzerinden tamamladığını belirtti.

Hacı adaylarına kısa mesaj yoluyla kura sonucuna ilişkin bilgi iletileceklerini hatırlatan Bircan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile vatandaşlar kendilerine kuranın çıkıp çıkmadığını e-Devlet üzerinden sisteme girdiklerinde öğrenebilmektedir. Vatandaşlarımızın e-Devlet üzerinden sorgu yapabilmesi için PTT şubelerinden şifre almaları zaruridir. Ayrıca 13 Ocak saat 08.00'den itibaren hac kesin kayıt belgeleri de e-Devlet üzerinden verilecek."

1- 2020 yılı hac kurası, 09 Ocak 2020 Perşembe günü saat 10.00’da Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda Kamu oyuna açık ve Noter huzurunda çekilecektir.
2- Kura sonuçları aynı gün saat: 21:00’den itibaren doğrudan e-devlet sistemi üzerinden sorgulanabilecektir. Ayrıca SMS yoluyla da grup başlarına bildirilecektir.
3- Kura sonucunda kesin kayıt hakkı elde eden vatandaşlarımız kayıtlarını 13 – 24 Ocak 2020 tarihleri arasında yapabileceklerdir.
4- Kesin kayıt hakkı elde eden vatandaşlarımız “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgelerini 13 Ocak 2020 Pazartesi günü saat: 08:00’dan itibaren;
a- www.hac.gov.tr adresindeki “Kesin Kayıt Belgesi” linkinden yönlendirilecek e-devlet portalı üzerinden kimlik doğrulama sistemi yoluyla alabileceklerdir.
b- Doğrudan e-Devlet sistemine giriş yaparak “Hac Kesin Kayıt Belgesi” linkinden de alabileceklerdir.
c- Vatandaşlarımız kesin kayıt belgesi alırken “Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonunu” veya “Acenta Organizasyonunu” seçerek tercihlerini belirleyeceklerdir.

Haberin Devamı

"ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE 2 BİN KİŞİLİK KONTENJAN AYRILDI"

Bircan, hac kesin kayıtlarının 13-24 Ocak'ta müftülükler ve acenteler aracılığıyla yapılacağını aktararak, Başkanlığın internet sitesinde yetkili acentelerin listesinin bulunduğunu bildirdi.

Şehit eşi, evlenmemiş çocuğu, anne, babası ile gazi ve eşlerinden başvuruda bulunanların kurasız hacca götürüleceğini anımsatan Bircan, "Şehit yakınları ve gaziler için bu yıl 2 bin kişilik bir kontenjan ayırdık. Geçen sene başvuranların sayısı 1600'dü. Sayının fazla olması durumunda kontenjanı artırabiliriz. Şehitlerimiz için elimizden geleni yapacağız. Başvuru sayısı 2 binden fazla olduğu takdirde onlara ayrıca kontenjan tahsis edebileceğiz." diye konuştu.

Haberin Devamı

KURA KATSAYISI NASIL BELİRLENİYOR?

2009'da uygulanmaya başlanılan katsayılı kura sisteminde hacı adaylarının katsayıları, ön kayıt yaptırdıkları tarihten itibaren bekledikleri yılın kendisiyle çarpımıyla hesaplanıyor. Buna göre, 2011 yılından bugüne aralıksız kayıt yenileyen hacı adaylarının kuradaki katsayısı 100, bu yıl ilk kez başvuru yapan hacı adaylarının kura katsayısı ise 1 olacak. Hac ibadeti için kutsal topraklara gidişler 22 Haziran 2020'de başlayacak, 25 Temmuz 2020'de ise tamamlanacak. Dönüşler ise 06 Ağustos 2020'de başlayıp 02 Eylül 2020 tarihinde sona erecek. Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarına kutsal topraklara gitmeden önce hac ibadetiyle ilgili özel eğitim ve seminerler düzenleyecek.