Gazete Vatan Logo

2020 emekli maaş farkları ne zaman yatacak? SSK, Bağ-Kur ve memur emekli maaş farkları ne zaman ödenecek? 2020 emekli maaşları ne kadar oldu?

SGK emeklileri için maaş farkları ödenmeye başladı. Fakat Bağ-kur ve Emekli Sandığı yani memur emekli maaş farkları daha ödenmedi. Memurlar tarafından en çok aratılan konu olan emekli maaş farklarının ne zaman ödeneceği Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklandı. İşte detaylar…

2020 emekli maaş farkları ne zaman yatacak? SSK, Bağ-Kur ve memur emekli maaş farkları ne zaman ödenecek? 2020 emekli maaşları ne kadar oldu?

Emekli maaş farkları için beklenilen açıklama dün yapıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, memur emeklilerinin maaş farklarının dün itibariyle ödenmeye başlandığını duyurdu. Bakan Selçuk, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş farklarının da yatacağı tarihi açıkladı. Peki 2020 emekli maaş farkları ne zaman yatacak? SSK, Bağ-Kur ve memur emekli maaş farkları ne zaman ödenecek? İşte konuyla ilgili ayrıntılar…

2020 EMEKLİ MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Bakan Selçuk'un açıklamalarına göre, maaş farklarını SSK emeklileri 26 Ocak'a kadar, Bağ-Kur emeklileri de 25-28 Ocak tarihleri arasında alacak.

EMEKLİ MAAŞLARI 2020 YILI ZAM ORANI NE KADAR?

2019’un ikinci yarısında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yüzde 6.49 arttı. Böylece memur ve emeklilere ocakta alacakları yüzde 4'lük zamma ilave olarak 1.49 puan enflasyon farkı ödenecek. Memur maaşları ve emekli memur aylıkları yılın ilk 6 ayında yüzde 5.49 oranında, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları da yüzde 6.49 oranında artırıldı.

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU 2020?

Haberin Devamı

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşına ne kadar zam geleceği kesinleşti. Öte yandan yüzde 4’ün üzerine enflasyon rakamında yüzde 5’i oran kadar ekleme alacak olan memur ve memur emeklisi zam oranı ise yüzde 5.49 oranında oldu. Yapılan anlaşma gereği memurun yüzde 4 garanti zammı olacak öte yandan enflasyonda yüzde 5’i aşan rakam garanti olan yüzde 4 zammın üzerine eklenecekti.

Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 6,49 zam alırken memur ve memur emeklisi ise yüzde 5,49 oranında zam aldı.

- En düşük emekli memur aylığı 2 bin 522 liradan 2 bin 660 liraya yükselecek.

- En düşük memur emeklisi 3 bin 510 lira alacak.

- En düşük Bağ-Kur emeklisi bin 784 lira 11 kuruş maaş alacak.

- En düşük SSK emeklisi bin 256 lira 21 kuruş maaş alacak.

Tahsis numarasının son rakamı 3 olan emekliler ise maaşlarıyla zam farklarını bugün alıyor. İşte, diğer ödeme tarihleri:

SSK maaş ödeme tarihi cumartesi gününe rastlayan grubun ödemesi cuma, pazar gününe rastlayan grubun ödemesi ise pazartesi günkü grup ile birleştirilerek yapılmaktadır.

Haberin Devamı