Gazete Vatan Logo

2019 Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonuçları açıklandı mı? VGM'den açıklama geldi!

2019 Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonuçları ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencileri tarafından merakla bekleniyor. VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? VGM burs sonuçları sorgulama ekranı ve detayları…

2019 Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonuçları açıklandı mı? VGM'den açıklama geldi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim Bursu başvuruları her sene öğrenim döneminde okulların açılması ile başlıyor ve 1 ay devam ediyor. Başvurularını yapan öğrenciler şimdi dört gözle VGM burs sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuru sonuçlarına ilişkin bir duyuru yayınladı. Peki, VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

VGM BURS SONUÇLARI BELLİ OLDU MU?

VGM Burs başvuruları 30 Ekim’de tamamlanmıştı. 30 Ekim’den bu yana öğrenciler burs sonuçları için bekleyişini sürdürüyor. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin eğitim hayatları boyunca yararlanabileceği VGM burs sonuçları henüz belli olmadı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü sonuçlarını sorgulamak isteyen öğrenciler www.vgm.gov.tr adresinden işlem yapabilir.

VGM BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yükseköğretim öğrencilerinin burs sonuçları da Kasım ayında açıklanacak.

VGM BURSU NE KADAR?

VGM bursu, ortaöğrenim öğrencilerine aylık 60,00 TL, yükseköğrenim öğrencilerine aylık 250,00 TL burs verilirken, Türkiye’deki eğitim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu yükseköğrenim öğrencilerine ise 500,00 TL burs verilmektedir.

Haberin Devamı

VGM'DEN BURS BAŞVURU SONUÇLARI İLGİLİ NE AÇIKLAMA YAPTI?

Başvuruların tamamlanmasının ardından VGM'den şu açıklama yapıldı;

"2019 – 2020 eğitim yılı burs başvurularımız sona ermiş ve başvuru değerlendirme işlemlerine başlanmıştır.

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan burs alan ya da bu eğitim yılında burs almaya hak kazanan öğrencilerin Genel Müdürlüğümüze yapmış olduğu burs başvurusu var ise iptal edilecektir. Öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin ise burs başvuruları değerlendirmeye alınacaktır.

Ortaöğrenim burs başvuruları, Vakıflar Yönetmeliğinin; Yükseköğrenim burs başvuruları ise Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda değerlendirilmektedir.

Burs başvuru sonuçları internet sitemiz üzerinden açıklanacak olup konu ile ilgili tüm duyular yine internet sitemiz üzerinden sizlerle paylaşılacaktır.

Burs almaya hak kazanan öğrencilere yapılacak işlemler ile ilgili olarak Bölge Müdürlüklerimizce bilgilendirmeler yapılacaktır.

Haberin Devamı

Bölge Müdürlüklerimizce talep edilmesi halinde SOYBİS İzin Formları’nın öğrenciler (18 yaşından büyükler) ve öğrenciye bakmakla yükümlü kişiler tarafından doldurularak Bölge Müdürlüklerimizin bildirdiği süre içerisinde ilgili Bölge Müdürlüğüne gönderilmesi gerekmektedir.’’

BURS SONUÇLARI AÇIKLANDIKTAN SONRA NE YAPILMALI?

Burs almaya hak kazanan öğrenciler ilgili Vakıflar Böle Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını belirtir dekontları iletmelidirler.

Öğrenci adına açılacak hesap öğrenci için uygun bir Vakıfbank Şubesinden açılmalıdır. Eğer bulunulan yerde Vakıfbank Şubesi yoksa Ziraat Bankası şubelerinden de hesap açılabilir. Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları, burs ödeme aylarında her ayın 10’una kadar banka hesaplarına ilgili Bölge Müdürlüğü tarafından yatırılır. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Vakıflar Bölge Müdürlüğünün iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişilebilir.

Haberin Devamı

Burs almaya hak kazanan öğrencilere yapılacak işlemler ile ilgili olarak Bölge Müdürlükleri bilgilendirmeler yapılacaktır.