Gazete Vatan Logo

2019 seçiminde ittifak mesajı

MHP lideri Bahçeli: Partimiz Adalet ve Kalkınma Partisi’yle Cumhurbaşkanı hükümet etme sistemini 2019’da tam manasıyla tesis etmek maksadıyla, sonuna kadar birlikte ve yan yana mücadelesini sürdürecektir

2019 seçiminde ittifak mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde AK Parti ile birlikte mücadele vereceklerini net bir dille açıkladı. Bahçeli dün partisinin Meclis grup toplantısında, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle artık barajın yüzde 50+1’e çıktığını ifade ederek, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yönetimde istikrar ilkesi sağlanacağına göre, temsilde adaletin temin edilmesine yönelik engel teşkil ettiği çok açık olan yüzde 10 ülke barajı tıkanmaya yol açmayacak şekilde yeniden yorumlanmalıdır” dedi. CHP, AK Parti ve diğer partilerin baraj fazla dediklerinde tepki verilmediğini söyleyen Bahçeli, eleştirilere “Ancak MHP baraj tekrar düşünülsün, bir kez daha ele alınsın dediğinde kıyamet kopuyor” diye tepki gösterdi.

CHP’ye sert sözler

“CHP’nin müflis ve geveze sözcüleri unutmasınlar ki, horozu çok olan köyün sabahı geç olurmuş. Önce sabaha çıksınlar, önce adam olsunlar, sonra yüzleri kalırsa bize laf yetiştirsinler. Bu CHP’nin 16 Nisan’dan beri karın ağrısı geçmek bilmiyor. Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki: 2019 seçimleri iki eksenli olacak. Tek adamdan yana olanlarla demokrasiden yana olanlar. Şayet önümüzdeki siyasal süreçte CHP yanına HDP ve diğer yedeklerini alıp 16 Nisan’ın rövanşını almak için çalışmalarına hız verirse, MHP buna tepkisiz kalmayacaktır. Şimdi beni iyi dinleyin. Bu bloklaşmaya cevaben, 15 Temmuz’dan beri süregelen tutarlı ve kararlı duruşumuz korunacak, siyasi pozisyonumuz tartışmasız muhafaza edilecektir. Bu durum karşısında partimiz; 7 Ağustos Yenikapı ruhu ve 16 Nisan Halkoylaması şuurunun gereği olarak Adalet ve Kalkınma Partisi’yle Cumhurbaşkanı hükümet etme sistemini 2019’da tam manasıyla tesis etmek maksadıyla, sonuna kadar birlikte ve yan yana mücadelesini sürdürecektir.”

Haberin Devamı

‘Atatürk diyorlar ne güzel işte...’

Bahçeli, CHP’nin Cumhurbaşkanı ve AK Parti’nin Atatürk ile ilgili yeni söylemi üzerinden yönelttiği eleştirilere de yanıt verdi: HDP, PKK ve FETÖ’nün yörüngesine giren CHP’nin Atatürk adını anmaya ne yüzü ne de hakkı kalmıştır. Atatürk’e alaka yükseliyormuş, ne var bunda? Olması gereken bu değil mi? Son zamanlarda herkes Atatürk demeye başlamış, ne güzel işte... Bunu polemik malzemesi haline getirmek ahlaki mi? 10 Kasım’da Anıtkabir dolmuş taşmış, bunun neresi mahsurlu, daha fazlası için arayış ve arzuya sahip olmayalım mı? Atatürk, Türk milliyetçisidir; kozmopolit, komünist, köksüz, kimliksiz, feslisi fessizi ne kadar çürük sima varsa kıvranmakta, hırlamaktadır.

Haberin Devamı

Kahraman destek istedi

Meclis Başkanlığı’na tekrar aday olan İsmail Kahraman, destek ziyaretlerine başladı. TBMM Başkanı Kahraman ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti. Kahraman görüşme sonrası, “Kendilerinden desteklerini istirham ettim. Önümüzdeki dönemde Türkiyemiz için milletimiz için insanlık için hayırlı çalışmalara vesile olmasını temenni ettiğimi ifade ettim. Bir görüş alışverişimiz oldu. Kendilerinin engin tecrübesi var, vatan aşkı var, millet sevgisi var. Hepimiz aynı hedefe yöneliğiz” dedi. Kahraman dün Başbakan Binali Yıldırım’ı da ziyaret etti. Kahraman, “Huzurunuzda değerli başbakanımızdan desteklerinizi istiyorum. Yeni dönem inşallah birçok faydalı faaliyetlere vesile olacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı