Gazete Vatan Logo

2019 seçiminde en az 13 büyükşehir hedefi

Belediye başkanlarıyla bir araya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, önümüzdeki seçimlerde sadece 6 büyükşehiri değil, “İstanbul’u, Ankara’yı, Bursa’yı, Balıkesir’i, Antalya’yı, Mersin’i, Adana’yı alacağız” dedi

2019 seçiminde en az 13 büyükşehir hedefi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019’da yapılacak yerel seçimlerde büyükşehirler için iddialı konuştu. CHP’li belediye başkanlarıyla Ankara’da bir araya gelen Kılıçdaroğlu, “İstanbul’a ihanet edildi mi, edilmedi mi?” tartışmasının yaşandığını hatırlattı. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: En yetkili kişi çıktı, üstelik görev yaptığı bir kente nasıl ihanet ettiklerini anlattı. Biz bunu söyleseydik pek çok çevreden eleştiri alırdık. Buradan bütün İstanbullu kardeşlerime sesleniyorum, oy verdin, belediye başkanı yaptın ve çıktılar kendileri itiraf ettiler ‘Biz İstanbul’a ihanet ettik’ diye. Lütfen önümüzdeki seçimlerde hainlere yer vermeyiniz.

Haliç’te 10 kat!

Belediye başkanı zorla istifa ettiriliyor. Yeni belediye başkanı gelip koltuğa oturuyor. Arkasından Haliç’te yapılaşma 4 kat, belediye meclisinden bir karar, 10 kata çıkıyor. İhanetin katmerlisi. Haliç’in etrafına yüksek binalar diktiğinizde bu Haliç’e ve İstanbul’a ihanet etmek değil midir? Emin olun gözleri kararmış. Eğer böyle giderse bunlar Haliç’i doldurur, oraya da yüksek binalar yaparlar. 50 kata çıkarın, 100 kata çıkarın, nasıl olsa yukarıya doğru gidiyorsunuz.

Haberin Devamı

20 Temmuz darbesinden sonra KHK’larla 100’ün üstünde belediye başkanı görevden alındı. Aynı şekilde, Ankara, İstanbul, Balıkesir ve Bursa’da görev yapan belediye başkanları şantajla, tehditle istifa ettirildi. Beyefendi diyor ki, ‘Efendim biz gereğini yaptık, sıra CHP’ye geldi. Onlar da gereğini yapsınlar’. Evet biz de gereğini yapıyoruz ve bütün belediye başkanlarımızı yürekten kutluyoruz, çünkü onlar halka hizmet ediyorlar. Önümüzdeki seçimlerde, yani 2019’da sadece altı büyükşehiri değil, İstanbul’u, Ankara’yı, Bursa’yı, Balıkesir’i, Antalya’yı, Mersin’i, Adana’yı alacağız. Daha tek adam rejimi gelmedi, bugünden faturasını toplum çekiyor. 2019’da, yol ayrımında, herkesi demokrasiden yana oy kullanmaya, davet ediyorum.