Gazete Vatan Logo

2019 KPSS başvuruları alınıyor! KPSS A grubu ve öğretmenlik başvurusu

KPSS başvurularının 2019 yılında ne zaman yapılacağını merak edenler için beklenen haber geldi. ÖSYM, 2019 KPSS A grubu ve öğretmenlik başvurularını bugün itibariyle almaya başladı. Adayların heyecanla araştırmaya başladığı 2019 KPSS başvurusu nereden ve nasıl yapılıyor? Başvurularda nelere dikkat etmek gerekir? İşte ayrıntılar...

2019 KPSS başvuruları alınıyor! KPSS A grubu ve öğretmenlik başvurusu

2019 KPSS A grubu ve öğretmenlik başvuruları ne zaman sona erecek? ÖSYM, başvuru yapacaklar için KPSS başvuru kılavuzunu yayınladı, adaylar bu kılavuzdaki detayları inceleyerek başvuru yapacaklar. KPSS sınav tarihi ve başvuru ücreti gibi detaylar da belli oldu. Haberimizdeki linkten kılavuza ulaşabilirsiniz.

KPSS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

2019 KPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KPSS A grubu ve öğretmenlik başvuruları 3-15 Mayıs tarihleri arasında alınacak. KPSS başvuruları ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan "https://ais.osym.gov.tr/" üzerinden yapılacak..

KPSS 2019 SINAV ÜCRETLERİ

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimler Oturumu (Her Bir Oturum İçin) : 75,00 TL

KPSS Alan Bilgisi Sınavları (Her Bir Oturum İçin) : 50,00 TL

ÖABT (Her Bir ÖABT Alanı İçin) : 75,00 TL

KPSS BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sınava, lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak, sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir. Koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, KPSS’ye alınmış olsalar bile bu sınav sonucu le elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.

Haberin Devamı