Gazete Vatan Logo

2019 Emekli zamları belli oldu mu?

Emekli maaşı zam oranı ne kadar olacak? SGK, Bağ-kur ve memur emeklilerinin sabırsızlıkla beklediği 2019 emekli zammı ne zaman netleşecek? İşte milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren detaylar...

2019 Emekli zamları belli oldu mu?

Yaklaşık 12.3 milyon emekli zam haberlerini bekliyor. Enflasyon rakamlarına göre belirlenen emekli maaşı zam oranı için heyecanlı bekleyiş sürüyır. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ardından zam oranları belli olacak.

EMEKLİ ZAMLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Emekli maaşı zammında, 3 Ocak'ta Aralık ayı enflasyonun açıklanması ile SGK, Bağ-kur ve memur emeklilerinin zam oranları da belli olacak.

Merkez Bankası'nın ekonomistlerle yaptığı son beklenti anketine göre ise 6 aylık enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 11.09 olacak. Memur emeklilerinin de bu durumda Ocak zammı yüzde 11.59'a (yüzde 4 artış + yüzde 7.59 enflasyon farkı) ulaşacak. Bu tahmine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşında 113,27 ile 542,54 lira arasında artış yaşanacak. En düşük memur emeklisi aylığındaki artış ise 249,17 lira olacak.