Gazete Vatan Logo

2019’da niye Ülkücü bir cumhurbaşkanı olmasın?'

MHP lideri Bahçeli’nin ‘Cumhurbaşkanı yardımcısı olabileceğine ilişkin senaryoların gerçeği yansıtmadığını söyleyen MHP Genel Sekreteri Ataman, “Dünden bugüne kimseye verilmiş söz yok” dedi.

2019’da niye Ülkücü bir cumhurbaşkanı olmasın?'

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağına ilişkin iddiaları reddetti. Büyükataman, “Pazarlık görüntüsü verecek hiçbir şeyin içinde olmayız. MHP tek başına iktidarı hedefleyen bir partidir, niçin 2019’da ülkücü bir cumhurbaşkanı olmasın?” diye konuştu.

Büyükataman, Milliyet’e yaptığı açıklamada, Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olabileceği yönündeki senaryoların gerçek dışı olduğunu belirtti. MHP’nin iktidara verdiği desteğin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 15 Temmuz yıkımının ardından tekrar ayağa kaldırılmasına dönük olduğunu belirten Büyükataman, Ak Parti’nin 2019’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ilk turda yeniden cumhurbaşkanı seçtirebilmek için hesaplar yaptığını ve değişik senaryolar üzerinde durduğunu söyledi. Büyükataman, “Olası riskleri, ilk turda seçilmenin önündeki engellerin neler olduğunu hesaplıyorlar. 2. tura kalmış olması halinde sıkıntıların neler olabileceğini şimdiden öngörmek isteyebilirler. Ancak MHP’nin iktidara destek vermesinin arkasındaki gerekçe bellidir. O da ülkenin geleceğidir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ak Parti’nin MHP’ye dönük hassasiyet içinde olduğunu dile getiren Büyükataman, 25 Eylül’de Kuzey Irak’ta gerçekleştirilmesi planlanan referandum konusunda Başbakan Binali Yıldırım’la MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin yaşadığı polemikte Başbakan’ın nihai olarak “Bahçeli ile aynı düşünüyoruz” açıklamasını bu hassasiyete örnek gösterdi. Büyükataman, “Ak Parti’nin MHP’yi ve tabanını incitmemeyi arzu eden hassasiyet gösterdiği açıktır” dedi.

‘MHP’nin iddiası var’

Yenikapı ruhunun hala ayakta olduğunu, MHP’nin terörle mücadele, dış politika konularında ülkenin ihtiyaç duyduğu desteği iktidara vermeye sürdüreceğini dile getiren Büyükataman, şunları kaydetti: “İktidara verdiğimiz desteği kimse yanlış bir yöne çekmesin. MHP pazarlık görüntüsü verecek hiçbir şeyin içinde olmaz. Kapalı kapılar arkasında küçük hesapların peşinde olmaz. Sayın Genel Başkanımızın bugüne kadar yaklaşımına bakıldığında bu meyanda yapılan haberlerin maksatlı olduğu açık. Kimse sapla samanı birbirine karıştırmasın. MHP’nin tek başına iktidar olma iddiası vardır. 2019’daki Cumhurbaşkanlığı, milletvekilliği genel seçimi ve yerel seçimlerde MHP kendi adaylarıyla mücadelesini verecektir. 2019’da niye ülkücü bir cumhurbaşkanı olmasın? Arzumuz budur. MHP kimseye dolgu malzemesi olacak bir siyasi hareket değildir. Dünden bugüne kimseye verilmiş bir sözümüz yok.”

Haberin Devamı

Çiller yorumu

Büyükataman, eski Başbakan Tansu Çiller’in de Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’nın gündeme gelmesi konusunda ise “Akşener hareketinin ne ölçüde karşılığının olacağını kestirmeye çalışıyor olabilirler. Belirsizlik sürecinde Akşener’in kuracağı iddia edilen partisinin omurgasını eski DYP ve ANAP’ın oluşturacağı tahmin ediliyor. Bu kesimi Çiller’le bloke etmek kanaati olabilir. Çiller’i vitrinde tutulma gayreti bunun için olabilir” değerlendirmesini yaptı.