Gazete Vatan Logo

2018 yılı LGS tercih kılavuzu yayınlandı! İşte okulların kontenjan durumu...

2018 yılı LGS tercih kılavuzu yayınlandı. İşte okulların kontenjan durumu da merak ediliyordu ve belli oldu. Liseye geçiş ile ilgili merak konusu olan ve gündemde sıkça araştırılan tüm bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

2018 yılı LGS tercih kılavuzu yayınlandı! İşte okulların kontenjan durumu...

MEB resmi internet sitesinde 2018 LGS sınav başvuru ve uygulama kılavuzu yayınlandı. Milyonlarca öğrenci liseye geşiş sınavı ile ilgili bilgileri merak ediyordu. İşte LGS sınavı hakkındaki güncel detaylar...

2018 LGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2018 yılında 8'inci sınıfta öğrenim gören öğrencilerin katılacağı sınava ilişkin, "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Yapılacak 2018 Yılı Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu" ile sınavla öğrenci alan okul listeleri ve kontenjanları "www.meb.gov.tr" adresinden yayımlandı.

LGS BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Merkezi sınav, isteğe bağlı olacak ve sınava katılmak isteyenler, başvurularını bugünden itibaren 18 Nisan'a kadar elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullara yapacak.

Açık öğretim ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri, Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecek.

Yurt dışında e-Okul Sistemi'ne kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği dikkate alınarak, denklikleri yapıldıktan sonra başvurularını Türkiye Cumhuriyeti büyükelçilikleri veya konsoloslukları üzerinden yapacak.

Haberin Devamı

Merkezi sınav başvuru ve sonuçlarıyla ilgili iş ve işlemler, elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilecek.

Öğrencinin herhangi bir sorun ya da zorlukla karşılaşmaması için elektronik ortam üzerindeki bilgilerinin güncel olması gerekecek.

Merkezi sınav, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. 2 Haziran 2018'de yapılacak sınav, aynı gün iki bölüm halinde uygulanacak ve çoktan seçmeli 90 soru sorulacak.

İki bölüm arasında verilen süre, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için kullanılacak. Bu sürede öğrenciler, okullarından ayrılamayacak.

Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 22 Mayıs 2018'den itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından renkli olarak alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek.