Gazete Vatan Logo

2018 üniversite sınavı ne zaman? YKS ham puan kuralı değişikliği!

2018 üniversite sınavı ne zaman? Sorusunun yanıtını haberimizde derledik. Üniversite hayaliyle yanıp tutuşan öğrenciler YKS hakkındaki bilgileri merak ediyor. YKS ham puan kuralı değişikliği yapıldı. İşte ayrıntılar...

2018 üniversite sınavı ne zaman? YKS ham puan kuralı değişikliği!

2018 üniversite sınavı ne zaman? Sorusunun yanıtı merak ediliyor ve gündemde sıkça araştırılıyor. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren YKS hakkındaki tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2018 YILI ÜNİVERSİTE SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

2018 yılının üniversite sınavı YKS, 30 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında iki oturum şekilde yapılacak.

YKS HAM PUAN KURALINDA DEĞİŞİKLİK

ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) puan hesaplamasıyla ilgili değişikliğe gitti.

ÖSYM’nin yaptığı duyuruya göre, “Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 31 Mayıs 2018 tarihli toplantısında, 2018 YKS’de TYT’de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için Türkçe veya Temel Matematik testlerinin en az birinden en az 0,5, AYT’de ise ilgili puan türünün hesaplanabilmesi için gerekli testlerin en az birinden en az 0,5 ham puan almış olmaları gerektiğine karar verilmiş olup 2018-YKS Kılavuzu bu karar doğrultusunda güncellenmiştir” ifadelerine yer verildi.

Martta yayınlanan kılavuza göre adayların TYT puanının hesaplanabilmesi için Temel Matematik ve Türkçe testlerinin her birinden en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olma şartı aranıyordu. Yani adaylar her iki testten de 0,5 ham puan almak zorundaydı. Yine AYT’de de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için adayların ilgili testlerden 0,5 veya daha fazla puan almış olmaları şartı vardı.

Haberin Devamı