Gazete Vatan Logo

2018 Mevlid Kandili tarihi! Mevlid Kandili ne zaman idrak edilecek?

Mevlid Kandili ne zaman sorusu müslümanlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. İslam aleminde çok özel bir yere sahi olan Mevlid Kandili, Peygamber efendimiz Hz Muhammed'in doğum yıl dönümü olarak kutlanmaktadır. Bu özel gecede müslümanlar camilerde ibadet edip Salavat-ı şerif getirecek. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim defalarca okunacak ve dinlenilecek. Peki Mevlid Kandili ne zaman?

2018 Mevlid Kandili tarihi! Mevlid Kandili ne zaman idrak edilecek?

Kandil geceleri İslam dünyasının olmazsa olmazları arasında yer alır. İslam dünyası açısında önemli gün ve gecelerin idrak edildiği geceler olarak bilinen kandil geceleri idrak edilmeye devam ediytor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın doğum yıldönümü olarak bilinen Mevlid Kandili de önümüzdeki günler içerisinde eda edilecek. Peki Mevlid Kandili ne zaman?

2018 MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?
Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV) dünyaya geldiği gece olan Mevlid Kandili Müslümanlar tarafından her sene dualarla ibadetlere karşılanıyor . Hicrî Rebiülevvel ayının onikinci gecesi olarak da bilinen Mevlid Kandili bu yıl 19 Kasım 2018 Pazartesi günü itibariyle dualarla ibadetlerle kutlanacak.