Gazete Vatan Logo

2018 DGS sonuçları tarihi açıklandı! DGS sonuçları nasıl öğrenilecek?

21 Temmuz'da DGS sınavının gerçekleşmesinin ardından soru ve cevaplar da erişime açılmıştı. Hemen sonrasında DGS sonuçları merak edilmeye başlandı. ÖSYM'nin DGS sınav duyurusu haberimizde yer alıyor.

2018 DGS sonuçları tarihi açıklandı! DGS sonuçları nasıl öğrenilecek?

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorusunun yanıtı merakla araştırılıyordu. ÖSYM'den beklenen duyuru geldi ve DGS sonuçlarının belli olacağı tarih açıklandı. İşte DGS hakkında merak edilen tüm detaylar...

ÖSYM duyurusu:

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 21 Temmuz'da uygulanan meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişleri amacıyla düzenlenen DGS temel soru kitapçığı erişime açıldı.

Adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilecek.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2018 DGS sonuçları 16 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak.

SINAV SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

Haberin Devamı