Gazete Vatan Logo
Magazin 2018’de müziğin sesi yükseliyor

2018’de müziğin sesi yükseliyor

Salon İKSV sahnesi son dönemin en iyi programlarından birine imza attı. Uzun zamandır merakla beklenen birçok ismi İstanbul sahnesinde izleme şansımız olacak. İşte 2018 yılında kaçırmamanız gereken konserler

2018’de müziğin sesi yükseliyor

Salon, yeni yılda İstanbul’a ilk defa konuk olacak en beklenen isimlerin yanı sıra, daha önce ilk defa Salon’da izlediğimiz en gözde isimleri de müzikseverlerle buluşturmaya devam edecek. Sesini duyan herkesin içini okşayan, Arjantin kökenli İsveçli şarkıcı ve söz yazarı José González 18-19 Ocak günü sahne alacak. Yeni jenerasyon müzisyenlerin harika çocuğu, alternatif müzik ve hip-hop sahnesinin son yeteneklerinden King Krule, 7 ve 8 Şubat günü şaşırtacak. 21 Şubat günü sahne alacak Alman piyanist Martin Kohlstedt, caz piyano ve deneysel müzik alanında deha niteliğinde çok yönlü bir sanatçı olduğunu kanıtlayacak. 2 Mart günü Khruangbin, 2016 sonunda Salon’da verdikleri konserle herkesi kendilerine hayran bırakmıştı. Şimdi ise yeni albümlerinin turnesi kapsamında bir kez daha müzikseverleri selamlayacak.

SON DÖNEMİN YILDIZ İSİMLERİ

Saykedelik rock dünyasının son zamanlarda başına gelen en güzel şey olarak tabir edilen King Gizzard & The Lizard Wizard ise 13-14-15 Mart’ta sahnede olacaklar. Kiasmos’u sevenlerin kulaklarından eksik etmediği Stimming x Lambert ise 17 Mart günü hayranları ile buluşacacak. 6 Nisan’da ise Teksaslı enstrümantal/deneysel müzik grubu Balmorhea, post-rock parçalarından oluşan yeni albümleri ‘Clear Language’ ile sahne alacaklar. Caz, indie ve folk’u birleştiren Danimarkalı grup Girls in Airports ise 30 Nisan’da Salon’da olacak. 3 ve 4 Mayıs’ta Salon’da olacak olan Angel Olsen, folk-rock ve indie-rock türündeki büyük beğeni toplayan şarkılarını seslendirecek. Olsen, son dönemin en önemli müzisyenlerinden biri olarak gösteriliyor. ABD’li elektronik pop ikilisi Sylvan Esso ise 29 Mayıs’ta hayranları ile buluşacak.

Haberin Devamı