Gazete Vatan Logo

2017 ALES sınav sonuçları açıklandı mı?

Dün binlerce aday 2017 ALES sınavına girdi. Sonuçlar merakla beklenirken ALES soru ve cevapları da henüz belli olmadı. Peki ALES sınavının sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilen tüm detaylar haberimizde...

2017 ALES sınav sonuçları açıklandı mı?

ÖSYM tarafından düzenlenen ALES sınavı dün yani 7 Mayıs Pazar günü gerçekleşti. Sınava katılanlar merakla sınav soru ve cevaplarının açıklanmasını bekliyor. Diğer yandan sınav sonuçlarının da ne zaman belli olacağı merak konusu... ÖSYM takvimine göre; ALES sonuçları 8 Haziran'da açıklanacak. Sınav soru ve cevapları ise 15 gün içinde yayınlanacak.

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebilecektir.

ALES SINAVIYLA İLGİLİ BİLGİLER

ÖSYM tarafından yıl içerisinde ilkbahar ve sonbahar olmak üzere 2 defa gerçekleştirilmekte olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın 2017 yılının ilk sınavı 7 Mayıs Pazar günü gerçekleşti. ALES sınavında testin Sayısal-1 ve Sayısal-2 ile Sözel-1 ve Sözel-2 bölümlerinde adaylara 40'ar soru yöneltildi.

ALES puanları yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atamalarda, lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde kullanılıyor. Sınavdan alınan puanlar, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren üç yıl geçerli olacak.

Haberin Devamı