Gazete Vatan Logo

2017 YGS sonuçları ne zaman açıklanacak? YGS baraj puanı kaç?

12 Mart 2017 tarihinde yapılan YGS için gözler ÖSYM başkanlığına çevrildi. Merakla beklenen sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? LYS için başvurular ne zaman başlıyor? Sınavlar ile ilgili son gelişmeler haberimizde!

2017 YGS sonuçları ne zaman açıklanacak? YGS baraj puanı kaç?

2 milyon 265 bin 902 adayın girdiği YGS için sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih ÖSYM’nin 2017 sınav takviminde yer almaktadır. YGS soru ve cevapları sınav gününde ilan edilip ÖSYM’nin sitesinde yayınlanmıştı. Sınav takvimine göre sınav sonuçları 28 Mart 2017 tarihinde adaylara ilan edilecektir. Sınavlar açıklandığında ÖSYM’nin internet sitesinden ais.osym.gov.tr öğrenebilirsiniz. Sınav sonuçlarına dair herhangi bir sonuç belgesi adaylara yollanmayacaktır.

YGS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YGS SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

YGS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

YGS Baraj Puanı Kaç?

YGS 6 farklı puan türüne ayrılmakta olup, sınavdan alınabilecek olan en küçük puan 100 iken en büyük puan da 500 puandır. Barajı geçebilmek için puan türlerinin sadece bir tanesinden en az 1 puan alınması yeterli olacaktır. Adaylar 150 puanın altında kaldığında yükseköğretim programlarından herhangi bir tanesi için tercih işlemi yapamayacaktır. Adayların LYS’ye girebilmek için ise puan türlerinden bir tanesi en az 180 puan olmalıdır. En az 180 puan ve üzeri alan adaylar LYS için başvuru yapabilirler.

Haberin Devamı

YGS’de sorulan toplam 160 soru içinde 20 net yapılması durumunda 150 puan alınabilecektir. 150 puan alındığında LYS için başvuru yapılamaz ancak Açık Öğretim Fakültesi için tercih yapılabilir. YGS için baraj puanı daha önceden 140 puan iken 2016 yılında yapılan değişiklik ile 150 puana çıkartıldı. Uygulamaya konulan değişiklik ile başarı beklentisinin artması hedeflenmektedir.

LYS’ye girebilmek için ise 32 net yapılması durumunda 180 puan alınabilecektir. Bu da size başvuru için yeterli puanı sağlamış olacaktır.

Okul Birincilerine Ek Puan Verilecek

ÖSYM tarafından okul birincisi olan öğrencilere sınav için ek puan verilecektir. Ancak verilecek olan bu ek puanlar sadece öğrencinin gireceği ilk sınav için kullanılabilecektir. Sonrasında girilen sınavlarda okul birinciliği için verilmiş olan ek puan kullanılmayacaktır.

LYS Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

LYS için başvuru işlemleri 4 Nisan- 17 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacak olup adayların LYS başvuru yapabilmeleri için YGS’den minimum 180 puan alması gerekecektir.

Haberin Devamı

2017 LYS’de Kısa Cevaplı Sorular Olacak

ÖSYM, 2017 LYS için kısa cevaplı sorularında yer alacağı bilgisini yayınlanan kılavuz içerisinde adaylara bildirdi. LYS- Matematik, 11 Haziran tarihinde yapılacak ve sorulacak olan toplam 80 soru içinde 3 tane de kısa cevaplı soru yer alacak. LYS- Fen Bilimleri, 17 Haziran’da gerçekleştirilecek. Sorulacak olan 30 sorudan 1 tanesi kısa cevaplı soru olacaktır. 18 Haziran’da yapılacak olan LYS- Edebiyat-Coğrafya sınavında ise sorulacak 80 soru içinde, Türk Dili ve Edebiyatı için 1 ve Coğrafya testi için 1 kısa cevaplı soru sorulacaktır. LYS- Sosyal Bilimler testinde de toplamda 4 kısa cevaplı soru bulunacaktır.

Yabancı Dil sınavı ise 17 Haziran’da gerçekleştirilecek olup bu sınavda da 3 tane kısa cevaplı soru yer alacaktır.

2017 LYS içinde sorulacak olan kısa cevaplı sorular için, 4 yanlış 1 doğruyu götürür uygulaması kullanılmayacaktır.

Haberin Devamı

LYS Giriş Saati Uygulaması

2017 YGS’de uygulandığı gibi LYS için de sınav saatinden 15 dakika önce sınav giriş binalarına adayların girişi için izin verilemeyecektir. Adayların bu saat uygulamasına dikkat etmeleri onların mağdur olmalarını önleyecektir.