Gazete Vatan Logo

2017 YGS Sonuçları Açıklandı! LYS Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

28 Mart’ta akşam saatlerinde YGS sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından da 29 Mart 2017 Çarşamba günü saat 09.30 itibariyle YGS soruları ve adayların vermiş oldukları cevaplarda yayınlandı. YGS ile ilgili detaylar haberimizde!

2017 YGS Sonuçları Açıklandı! LYS Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

YGS sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM’nin sonuç.osym.gov.tr resmi internet sitesinden sonuçlarını sorgulayabilirler.

Sınav ile ilgili istatistiklere bakıldığında herhangi bir puan türünde 150 ve üzeri puan alan adayların sayısı 1 milyon 846 bin 845 iken 180 ve üzeri puan alan adayların sayısı ise 1 milyon 506 bin 479 oldu. Lise son sınıf öğrencilerinden geçen sene 4 bin 622 aday sınava başvuru yapıp girmezken bu sene bu sayı 8 bin 976 oldu.

YGS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Adaylar Doğru Cevaplarını İnceleyebilecek

YGS’ye giren adaylar, ÖSYM tarafından yayınlanan aday cevapları ve cevap anahtarı ile soruları detaylı olarak inceleyebilecek. Adaylar T.C. kimlik numaraları ve aday işlemleri şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra form üzerinde bulunan soru numaralarını tıkladıklarında her sorunun soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabını da inceleyebilecekler.

Sorular, adayların sınav esnasında kullanmış oldukları kitapçığın soru ve seçenek dizilimi şeklinde gösterilecektir. İlgili sayfa üzerinde, adayların testlerde yaptıkları doğru, yanlış cevaplar ile boş cevaplar ve ham puanları da gösterilecektir. Görüntülenen sayfa herhangi bir belge niteliği taşımayacaktır. Bu belge sadece adayların bilgilendirmesini sağlamaktadır. Her türlü değerlendirme işleminde ÖSYM’nin sisteminde kayıtlı olan bilgiler esas alınacaktır.

Haberin Devamı

YGS’de 1457 Adayın Sınavı Geçersiz Sayıldı

ÖSYM tarafından paylaşılan sayılsa verilere göre, 2017 YGS için 2 milyon 265 bin 844 aday başvuru yaptı. Başvuru yapan adaylardan 2 milyon 162 bin 895’i sınava girdi. 102 bin 949 aday ise sınava girmedi. 1457 adayın sınavı geçersiz sayıldı.

2017 YGS’de cinsiyetlere göre sınav başarılarına bakıldığında; 150 ve üzeri puan alan kız aday oranı yüzde 88,60 iken 180 ve üzeri puan alan kız aday oranı ise yüzde 73,72’dir. Erkek adaylarda ise 150 ve üzeri puan alanlar yüzde 82,58 iken 180 ve üzeri puan alan adayların oranı ise yüzde 66,04’tür.

LYS Başvuruları Ne Zaman Başlayacak? Baraj Puanı Kaç?

YGS sonuçlarının açıklanmasını ardından adaylar tarafından gözler LYS’ye çevrilmiş durumda. ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimine göre LYS başvuru işlemleri 4 Nisan ve 17 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılacak.

Haberin Devamı

LYS başvuru işlemi yapmak isteyen adayların baraj puanı olan 180 puanı almaları gerekmektedir. YGS puan türlerinin en az bir tanesinden 180 ve üzeri puan almamış olan adaylar LYS için başvuru işlemi yapamayacaktır. LYS başvuruları diğer sınavlarda olduğu gibi başvuru merkezleri aracılığı ile yapılabileceği gibi adaylar tarafından, ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile de yapılabilecektir.

LYS Tarihleri Ne Zaman?

ÖSYM 2017 sınav takvimine göre LYS tarihleri şu tarihlerde yapılacaktır;

LYS-1 Matematik 11 Haziran’da, LYS-2 Fen Bilimleri 17 Haziran’da, LYS-3 Edebiyat-Coğrafya 18 Haziran’da, LYS-4 Sosyal Bilimler 10 Haziran’da ve LYS-5 Yabancı Dil 17 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek.

LYS’de Kısa Cevaplı Sorular Geliyor!

ÖSYM tarafından daha önce, LYS’de kısa cevaplı soruların sorulacağı açıklanmıştı. Kısa cevaplı sorular ilk defa sorulacağından merak eden adaylar, ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden örnek sorulara ulaşabilirler. LYS’nin 5 bölümünde de 3’er tane kısa cevaplı soru yer alacaktır. Adaylara sorulacak olan kısa cevaplı sorularda 4 yanlışın bir doğruyu götürdüğü uygulama yapılmayacaktır.

Haberin Devamı