Gazete Vatan Logo

2017 YDS ne zaman yapılacak? YDS başvurusu nasıl yapılır?

YDS başvuru işlemleri 26 Temmuz itibariyle başladı. Başvuru işlemleri 3 Ağustos Perşembe günü sona erecek. Adaylar ÖSYM’nin aday işlemleri sistemini kullanarak başvurularını yapabilecekler. YDS ne zaman yapılacak? YDS başvuru ücreti ne kadar ödenecek?

2017 YDS ne zaman yapılacak? YDS başvurusu nasıl yapılır?

YDS, ÖSYM tarafından 17 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Kamu personellerinin yabancı dil tazminatı alabilmesi kapsamında yabancı dil seviyelerinin belirlenmesi için yapılacak olan YDS başvuru işlemleri ÖSYM internet sitesinde yapılacak. Sınava girmek isteyen adaylar, sisteme giriş yaptıktan sonra ekranın sol tarafında yer alan menüyü kullanarak sınav başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. Başvuru yapıldıktan sonra adaylar, başvuru ücretini de ödeyerek işlemlerini tamamlamış olurlar.

YDS BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

YDS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

YDS için başvuru işlemleri, ÖSYM aday işlemleri sisteminden gerçekleştirilir. T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sisteme giriş yapıldıktan sonra başvuru işlemi yapılabilir. Başvuru işlemini yapan adaylar, ÖSYM kılavuzunda yer alan banka seçenekleri veya ÖSYM ‘’Ödemeler’’ alanı ile başvuru ücretini ödeyebilirler.

Sınav için aday işlemleri sisteminden başvuru yapmak isteyen adayların, sistemde güncel yani son 50 ay içinde çekilip sisteme yüklenmiş fotoğraflarının bulunması gereklidir Sistemde güncel fotoğrafı olmayan adaylar başvuru işlemleri sadece başvuru merkezlerine giderek yapabilirler. Başvuru merkezleri tarafından yapılan başvuru işlemleri için 5 Türk Lirası ücret alınır. Başvuru merkezlerinin adreslerine ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşılabilir.

Haberin Devamı

Başvuru işlemleri 3 Ağustos Çarşamba günü sona erdikten sonra, YDS için başvuru işlemini yapmayanlar geç başvuru gününü kullanarak da başvurularını yapabilirler. Geç başvuru günü 16 Ağustos 2017’dir. 26 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri arasında başvuru yapmayan adaylar bu gün içinde başvurularını yapabilirler. Normal başvuru sürecinden farklı olarak 16 Ağustos’ta başvuru yapan adaylar daha fazla ücret öderler. Bunun dışında sınava sadece Ankara’da sınav merkezinde girebilirler.

YDS SINAV ÜCRETİ NASIL ÖDENECEK?

ÖSYM tarafından belirlenen YDS ücreti 90 TL’dir. Adaylar ÖSYM kılavuzunda yer alan banka seçeneklerini kullanarak ya da ÖSYM ‘’Ödemeler’’ alanını kullanarak başvuru ücretlerini ödeyebilirler. Geç başvuru gününde başvuru yapacak olan adaylar ise 135 TL ödeme yapacaklar. Bankalar ile sınav ücreti ödemesi yapacak olanlar son ödeme gününde mesai saati bitimine kadar, ÖSYM ‘’Ödemeler’’ alanını kullanacak olanlar ise son ödeme gününde saat 23.59’a kadar ödemelerini tamamlayabilirler.

Haberin Devamı

YDS DEĞERLENDİRME İŞLEMLERİ VE SEVİYELER

YDS 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek. Adayların alacakları puanlar ve bu puanlara karşılık gelecek olan seviyeler şunlardır;

90 ve 100 puan arasında olanlar, A seviyesi

80 ve 89 puan arasında olanlar, B seviyesi

70 ve 79 puan arasında olanlar, C seviyesi

60 ve 69 puan arasında olanlar, D seviyesi

50 ve 59 puan arasında olanlar da E seviyesi olarak belirlenecektir.

Değerlendirme sonucunda belirlenen seviyelere karşılık olarak ödenecek tazminatın ne tutarda olacağı ilgili mevzuat ile gerçekleştirilecektir.