Gazete Vatan Logo

2017 TEOG sınav sonuçları açıklandı mı?

TEOG sınavına giren öğrenciler büyük bir heyecanla sınav sonuçlarının açıklanması bekliyor. TEOG sonuçlarına göre lise tercihi yapacak öğrencileri zorlu bir süreç bekliyor. TEOG sınav sonuçları ile ilgili MEB'in resmi Twitter hesabından açıklama yapıldı. TEOG ikinci dönem merkezi ortak sınav sonuçları, bugün saat 10.00'da duyurulacak.

2017 TEOG sınav sonuçları açıklandı mı?

2017-2018 eğitim yılında temel eğitimden orta eğitime geçecek öğrenciler TEOG sonuçlarının açıklanmasını heyecanla bekliyor. Milli eğitim Bakanlığınca (MEB), 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınav sonuçları bugün saat 10.00'da açıklanacak.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik 26-27 Nisan'da düzenlenen ikinci dönem merkezi ortak sınav sonuçlarına ilişkin, MEB'in resmi Twitter hesabından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada TEOG sınav sonuçların bugün açıklanacağı yönünde…

TEOG SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!


Lisede daha iyi eğitim almak için sınav sonuçları bekleyen on binlerce öğrenci, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih sürecine başlayacak. Veliler de en az çocukları kadar merakla TEOG sonuçlarına odaklanmış durumda.

TEOG NEDİR?

TEOG, öğrencilerin temel eğitimleri sırasında son üç yıl girdikleri merkezi sınav sisteminin adıdır. Öğrenciler altıncı, yedinci ve sekizinci sınıflarda altı farklı dersten toplam altı sınava girerek ham puan elde ederler. Bu puana yıl sonu başarı ortalamalarının eklenmesiyle liseye girişte değerlendirilecek asıl puan hesaplanır. TEOG sınav sonuçlarına göre öğrencilerin Anadolu, fen, sosyal bilimler liseleri ile Anadolu imam hatip ve mesleki liselere yerleştirmeleri yapılacak.

TEOG SONUCU ÖĞRENME

TEOG sonuçlarını öğrenmek için okul.meb.gov.tr sitesinden ‘Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş yapılmalıdır. Öğrenci kimlik numarası ve okul numarası bilgileri doldurulduktan sonra sisteme erişim sağlanır. Veliler, çocuklarının TEOG puanları dahil genel başarı durumunu ve devamsızlıklarını bu sistem üzerinden görüntüleme imkanına sahiptir.

E-okul sistemi velilerin aşırı yüklenmesine bağlı olarak zaman zaman kilitlenmekte. Oldukça heyecanlı geçen bu dönemde Milli Eğitim Bakanlığı, sistemin daha sağlıklı çalışması için gerekli önlemleri alsa da yaşanan yoğunluk nedeniyle sıkıntılar çıkmaktadır. TEOG sonuçlarını öğrenmek konusunda zorluk yaşayanlar ara ara sistemin çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirler.

TEOG YERLEŞTİRMELERİ

Öğrenciler TEOG puanlarına göre liselere yerleştirecekler. Sekizinci sınıfı tamamlamış öğrenciler Temmuz ayında TEOG tercihlerini internet üzerinden gerçekleştirecek. Ancak özel okullara kayıt yaptırmış öğrenciler ‘özel okula kayıt yaptırdım’ şıkkını işaretler ise devlet okulları için tercih ekranı açılmayacak. Bu yüzden özel okul konusunda öğrencilerin dikkatli davranması gerekmekte. Öğrenciler maksimum 25 adet tercih yapma hakkına sahip olacak. İlk yerleştirme de açıkta kalan veya yerleştiği okuldan memnun kalmayan öğrenciler için Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu tarafından boş kalan kontenjanlar için aynı il sınırları içerisinde beş ek tercih hakkı tanınacak.
Kimi kolejler öğrenci alırken TEOG puanını esas alarak seçim yapacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı TEOG puanı hesaplama modülü ile öğrenciler tahmini puanlarını hesaplayabilirler.

Haberin Devamı