Gazete Vatan Logo

2017 resmi tatil günleri - Ramazan Bayramı hangi güne denk geliyor?

Bayramların yaklaşması ile birlikte resmi tatillerin ne zaman olacağı merak konusu olmaya başladı. 2017 yılında hangi bayram hangi güne denk geliyor? 2017 yılında çalışanlar hangi günler tatil yapacak? Detaylar haberimizde..

2017 resmi tatil günleri - Ramazan Bayramı hangi güne denk geliyor?

2017 yılında dini günler ve resmî tatillerin belirlenmiş olmasıyla birlikte 2017 yılı için resmî tatil günlerine dair takvim de ortaya çıkmış durumda. Buna göre öncelik Ramazan Bayramı’nda ve ardından da Kurban Bayramı’nda olacak. Ramazan ve Kurban Bayramlarının hangi günlere denk geldiği ise birçok kişi tarafından merak ediliyor. Resmî tatil günlerini işten alacakları izinlerle birlikte birleştirerek kullanacak olan kişiler, daha uzun süreli tatil yapmak istiyorlar. Uzun tatil süreleri de vatandaşlarımızın şehir dışında giderek iş stresinden uzaklaşmalarına yardımcı oluyor.

2017 RESMİ TATİL GÜNLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Bu yıl geçtiğimiz sene yaşanan korkunç günlerin üstesinden gelinmesiyle birlikte kutlanmaya başlanacak olan 15 Temmuz Demokrasi Bayramı ile birlikte resmî tatil günlerine bir ekleme daha yapılmış oldu.

2016 yılının ilk gününün Cuma gününe denk gelmiş olması sebebiyle yeni yıla 3 günlük bir tatille girilmesi, aynı zamanda yıl içinde gerçekleşecek olan diğer tatilleri de etkilemişe benziyor. Geçtiğimiz yıl dokuz gün boyunca yapılan bayram tatillerine karşılık olarak ne yazık ki bu sene aynı şey geçerli olmayacak. Zira bu yıl 1 Ocak, 23 Nisan, Ramazan Bayramı’nın ilk günü 29 Ekim tatil günleri, Pazar’a denk gelecek.

Haberin Devamı

Bu yıl gerçekleşecek olan tatiller arasında, tatil bekleyen kişilerin yüzünü gülümsetecek tek olay ise 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın ardından gelecek olan 31 Ağustos gününün Kurban Bayramı arifesi olması. Pazartesi ve Salı günlerinin de birleştirilmesi birlikte toplamda 10 günlük bir tatil yapılması durumda birçok kişinin ikinci bir bayram yaşayacağı kuşkusuz…