Gazete Vatan Logo

2017 Ramazan ayı ne zaman başlıyor?

Ramazan ayı üç ayların sonuncusudur. Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan Ramazan ayı, Recep ve Şaban aylarından sonra gelir. Ramazan ayının başlamasına az bir süre kaldı. Peki ilk oruç ne zaman tutulacak? Ramazan Bayramı ne zaman kutlanacak? 2017 Ramazan ayı ile ilgili tüm detaylar haberimizde…

2017 Ramazan ayı ne zaman başlıyor?

Ramazan ayı bu yıl 27 Mayıs tarihinde başlayacak. Ramazan ayı ile birlikte milyonlarca Müslüman oruç ibadetlerini yerine getirecek. Bin aydan daha da hayırlı olan Kadir Gecesi de Ramazan ayı içerisindedir. Ramazan’ın başlangıcı rahmet, ortası mağfiret olarak sonu ise cehennem ateşinden kurtuluş olarak bilinir. 24 Haziran Cumartesi günü Ramazan ayı sona erecek ve Ramazan ayı kutlanacak.

2017 RAMAZAN AYI VE BAYRAM HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ

Ramazan kelime anlamı olarak yaz ayları sonunda ve sonbahar mevsimi başlarında yağan ve yerde bulunan tozları temizleyen yağmur anlamına gelir. Bu yağan yağmur nasıl ki yeryüzünü yıkayarak tozlardan arındırıp temizliyorsa, Ramazan ayı da mümin kişilerin günahlarından böyle temizlenmesini sağlar. İkinci bir anlamı ise; güneşin şiddetli hararetinden dolayı taşların yanarak kızmasıdır. Böylece güneşten dolayı yanmış olan kızgın taşların üstünde yürüyen insanların ayakları yanacaktır, zahmet ve meşakkat çekilecektir. Bunun gibi oruç tutan insanlar da susuzluk ve açlığın oluşturmuş olduğu o hararete katlanırlar, meşakkat ve zahmet çekerler. İçleri yanar. Yahut da kızgın bir yerin ayakların yaktığı gibi Ramazan ayı da müminlerin günahlarını öylece yakıp, yok eder. Bu her iki mana da ortak bir noktada birleşir. O nokta da oruçlu olanların bu ayda günahlarından arınacak olmasıdır.

Haberin Devamı

On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı içerisinde ferdi ve sosyal yararları da bulundurur. Ramazan’da tutulan oruç ile sadece bedenin aç bırakıldığı düşünülmemelidir. Oruç tutulan zaman dilimlerinde içme, yeme ve cinsel arzulara karşı koyan insanlar, hem sabır hem de metanet ve kanaat sahibi olurlar. Allah, Ramazan ayı içerisinde gündüz vakitlerinde oruç tutmayı farz kılmıştır. Geceleri de ibadet etmeyi nafile kılmıştır. Ramazan ayı sabrın ayıdır. Bu ayda gösterilecek olan sabır karşılığı cennettir. Ramazan ayı insanların arasındaki ilişkilerin gelişip daha çok kuvvetlenmesine vesile olur.

2017 DİNİ GÜNLER

Üç Ayların başlangıcı – 29 Mart 2017

Haberin Devamı

Regaib Kandili – 30 Mart 2017

Mirac Kandili – 23 Nisan 2017

Berat Kandili – 10 Mayıs 2017

Ramazan başlangıcı – 27 Mayıs 2017

Kadir Gecesi – 21 Haziran 2017

Ramazan Bayramı Arefesi – 24 Haziran 2017

Ramazan Bayramı 1. Günü - 25 Haziran 2017

Ramazan Bayramı 2. Günü – 26 Haziran 2017

Ramazan Bayramı 3. Günü – 27 Haziran 2017

Kurban Bayramı Arefesi – 31 Ağustos 2017

Kurban Bayramı 1. Günü – 1 Eylül 2017

Hicri Yılbaşı – 21 Eylül 2017

Aşure Günü – 30 Eylül 2017

Mevlid Kandili – 29 Kasım 2017