Gazete Vatan Logo

2017 Ramazan ayı ne zaman başlayacak?

2017 Ramazan ayının başlamasına çok az bir süre kaldı. Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan ve on bir ayın sultanı olarak adlandırılan 2017 Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Ramazan bayramı tatili kaç gün olacak? Detaylar haberimizde!

2017 Ramazan ayı ne zaman başlayacak?

On bir ayın sultanı olan Ramazan Ayı, üç ayların sonuncusudur. Recep ve Şaban aylarının ardından gelen bu ay, Müslümanlar tarafından en mübarek aylardan bir tanesi olarak kabul edilir. Bu ayda oruç tutularak ibadetler yerine getirilir. Ramazan ayı, Hicri takvime göre dokuzuncu aydır. Kur’an-ı Kerim de bu ay içinde indirilmeye başlanmıştır. İlk oruç 27 Mayıs 2017 tarihinde tutulacak. Bir ay oruç tutulduktan sonra da Ramazan Bayramı kutlanacak.

2017 RAMAZAN AYI VE BAYRAM HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

İslamiyet’te Ramazan ayı oruç tutma ayıdır ve Müslümanlar tarafından kabul edilir. Ramazan ayı ile maddi ve manevi kirlerden temizlenmenin yolu açılır. İnsani duyguların coştuğu, hem manevi hem de maddi olarak bir terbiye ayıdır. Ramazan içerisinde bin aydan daha da hayırlı olan Kadir gecesini taşır. Ramazan ayı başlangıcı rahmet, ortası mağfiret olarak görülür ve sonu da cehennemin ateşinden kurtuluş olarak görülmektedir. Geçtiğimiz senelerde Ramazan ayında iftarın saatleri sürekli olarak geriye doğru giderdi. Bu sene ise iftarın saatleri ileri doğru gidecek. Oruç ayı olan Ramazan, içerisinde pek çok hikmeti de barındırır. Ferdi ve sosyal faydaları bulunur. Oruç tutularak sadece bedenin aç bırakıldığı düşünülmemelidir. Oruç tutarak belirli zaman aralıklarında içme, yeme ve cinsel arzulara karşı koyan kişiler, hem sabır hem de kanaat ve metanet gibi ahlaki güzelliklerin sahibi olurlar. Oruç tutan insanlar tarafından yaşanılan açlık, Allah tarafından kendilerine sunulmuş olan nimetlerin kıymetinin daha fazla anlaşılmasını sağlar. Bu vesile ile de yoksul insanlar daha fazla düşünülür ve daha fazla şefkat, merhamet ile yaklaşım gösterilir. Ramazan ayında iftar ve sahur sofraları kurulur. Böylece insanlar arasındaki bağ daha da kuvvetli bir hal alır ve ilişkiler gelişir.

Haberin Devamı

Allah, Ramazan ayı içerisinde gündüzleri oruç tutmayı Müslümanlara farz kıldı ve geceleri de ibadet yapılmasını nafile kıldı. Ramazan ayı bir nevi sabır ayıdır. Gösterilecek olan sabrın karşılığı da cennettir.

Haberin Devamı

2017 Bayram Tarihleri

Ramazan ayı başlangıcı – 27 Mayıs 2017 Cumartesi

Ramazan Bayramı Arefe günü – 24 Haziran 2017 Cumartesi

Ramazan Bayramı 1. Gün – 25 Haziran 2017 Pazar

Ramazan Bayramı 2. Gün – 26 Haziran 2017 Pazartesi

Ramazan Bayramı 3. Gün – 27 Haziran 2017 Salı

Kurban Bayramı Arefe Günü – 31 Ağustos 2017 Perşembe

Kurban Bayramı 1. Gün – 1 Eylül 2017 Cuma

Kurban Bayramı 2. Gün – 2 Eylül 2017 Cumartesi

Kurban Bayramı 3. Gün – 3 Eylül 2017 Pazar

Kurban Bayramı 4. Gün – 4 Eylül 2017 Pazartesi