Gazete Vatan Logo

2017 Ramazan ayı ne zaman?

Müslümanlar tarafından heyecanla beklenen Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte de birçok kişi ilk orucun hangi gün tutulacağını ve Ramazan bayramının kaç gün tatil olacağını merak ediyor. İşte detaylar!

2017 Ramazan ayı ne zaman?

2017 yılı Ramazan ayı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinde bulunan takvime göre 27 Mayıs 2017 Cumartesi günü saat 03.16’da başlayacak. Milyonlarca Müslüman 27 Mayıs’ta oruç ibadetine başlayacak. Ramazan ayının ilk iftarı da 20.37’de yapılacak. Müslümanlar Ramazan ayı boyunca 30 gün oruç tutacak. Geçtiğimiz Ramazan aylarında iftar saatleri hep geriye giderken, bu sene ilk defa iftar saatleri ileri doğru gidecek.

2017 RAMAZAN AYI VE BAYRAM HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Ramazan Ayının Önemi

İslamiyet’te Ramazan ayı oruç tutma ayıdır ve kutsal olarak kabul edilir. Ramazan ayı, bir senelik maddi ve manevi kirlerden temizlenecek olduğumuz, insani duyguların adeta coştuğu, maddi ve manevi olarak bir terbiye ayıdır. Ramazan içerisinde insanlık için bin aydan daha da hayırlı olan Kadir gecesini taşımaktadır.

Ramazan ayı birlik ve beraberlik ayıdır. İftar vakitleri ve sahur vakitleri tüm aile fertleri bir araya gelir ve yemek yer. Bu ayda kurulan sofralar daha bereketlidir. İftarlara ve sahurlara komşular, akrabalar ve arkadaşlar davet edilir. Bu sayede de hem yemek paylaşılır hem de sohbet paylaşılır. Sofranın bereketi kat kat artar. Misafirperverlik ve bağlılık sağlanır. Ramazan ayı küs olan insanların barıştığı ve insanların af edildiği mübarek bir aydır.

Haberin Devamı

Ramazan ayını değerli kılan sebeplerden bir tanesi de Kuran-ı Kerim’in bu ayda indirilmiş olmasıdır. Kuran-ı Kerim okumaya bu ay içinde daha fazla önem gösterilir. Bunun için evlerde, camilerde bol bol Kuran okunur. Ramazan ayının sonuna gelindiğinde de Kuran-ı Kerim baştan sona bir defa okunmuş olur. Buna da hatim denir. Müslümanlar yüzyıllardır bu geleneği devam ettirmiştir.

Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayı olarak nitelendirilir. Allah tarafından bağış ve rahmet kapılarının açıldığı bir aydır. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed ramazan ayı içinde içtenlikle yapılacak olan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını belirtmiştir.

Ramazan Bayramı Ne Zaman?

30 günlük oruç ibadeti sonrasında Ramazan ayı uğurlanarak Ramazan Bayramı kutlanacak. 2017 yılı Ramazan Bayramı son orucun tutulacağı günden sonra 25 Haziran 2017 Pazar tarihinde başlayacak. Pazartesi ve Salı günleri de bayramın ikinci ve üçüncü günleri kutlanacaktır.

Haberin Devamı

2017 Dini Günler ve Bayramlar

29 Mart 2017 Çarşamba- Üç Ayların Başlangıcı

27 Mayıs 2017 Cumartesi- Ramazan Ayı Başlangıcı

21 Haziran 2017 Çarşamba- Kadir Gecesi

24 Haziran 2017 Cumartesi günü - Arefe

25 Haziran 2017 Pazar günü - Ramazan Bayramı 1. Gün

26 Haziran 2017 Pazartesi günü - Ramazan Bayramı 2. Gün

27 Haziran 2017 Salı günü - Ramazan Bayramı 3. Gün

31 Ağustos 2017 Perşembe günü - Arefe

1 Eylül 2017 Cuma günü - Kurban Bayramı 1. Gün

2 Eylül 2017 Cumartesi günü - Kurban Bayramı 2. Gün

3 Eylül 2017 Pazar günü - Kurban Bayramı 3. Gün

4 Eylül 2017 Pazartesi günü - Kurban Bayramı 4. Gün