Gazete Vatan Logo

2017’nin spor trendleri

Hillside City Club eğitmenlerine göre 2017 yılında etkili, sıra dışı ve eğlenceli egzersiz sistemleri öne çıkacak. Bu yeni egzersizler kendini iyi hissettirme garantisi veriyor.

2017’nin spor trendleri

Dünyadaki spor trendlerinin Türkiye’deki öncüsü Hillside City Club, 2017’nin trendlerini açıkladı. Hillside City Club’ın hazırladığı analize göre fitness ile eğlenceyi harmanlayan egzersizler, 2017’de ağırlıklı olarak tercih edilecek. Kardiyo egzersizlerine olan ilgi yerini korurken, Pound Rockout, Barre Training gibi müziği ve dansı sporla harmanlayan antrenman sistemleri de popülerliğini artıracak. Belli bir kas grubuna yönelmek yerine tüm vücudu çalıştıran, kişiye esneklik, denge ve güç kazandıran Toning Ball, GIRYA, Freedom Yoga gibi egzersizler sporseverlerin yeni tutkusu olacak. Bütün bu dersler spor tutkunlarıyla Türkiye’de ilk kez Hillside City Club’larda buluşacak.

Rock konseri tadında antrenman

Pound Rockout egzersiz ve eğlenceyi buluşturan antrenmanlardan en popüleri… İlhamını davul çalmanın bulaşıcı ve enerji veren eğlencesinden alan, Ripstix adı verilen ağırlık bagetleriyle yapılan Pound Rockout derslerinde kardiyo, pilates ve pliometrik hareketlerini birleştiği bir antrenman gerçekleşiyor. Yaklaşık 900 kalori yakılıyor.

Haberin Devamı

Dambıllar değişiyor

Grup egzersizlerinde dambılların yerini alacak yeni nesil ağırlık topları Toning Ball ile yapılan derslerin 2017’de yıldızı parlayacak. Farklı ağırlıklarda bulunan, özel bir antrenman topu olan Toning Ball’un kullanıldığı egzersizlerde temel kaslar çalıştırılıyor. Vücuda şekil veren egzersizleri yaparken kolay tutuşu ile hedeflenen kas gruplarının çalışmasına yardımcı olan Toning Ball, vücutta sıkılaşma sağlIyor.

Barre Training ile tek ders üç egzersiz

Yeni yılda popülerliği artıracak en ilgi çekici sporlardan biri de yoganın esnekliği ile pilatesin temel gücünü dansla birleştiren Barre Training. Enerjik ve çekici bir egzersiz olan Barre Training, tüm vücudu etkili bir şekilde çalıştırırken hızlı yağ yakımına da yardımcı oluyor. 55 dakikalık bir derste 600 kalori yakılabiliyor. Vücudun sıkılaşmasına, bacakların incelmesine yardımcı oluyor.

Kaslar aynı anda çalışıyor

GIRYA, kulplu demir bir gülle olan Kettlebell ekipmanıyla yapılıyor. GIRYA antrenmanı; güç, dayanıklılık, sürat, esneklik ve dengeyi geliştiriyor. Karın kaslarını çalıştırıyor ve şekillendiriyor.

Haberin Devamı

Yoga hiç bu özgür olmadı

Klasik Hatha yoga temelleriyle şekillenen akıcı, dinamik, dinlendirici ve özgürleştirici bir ders olan Freedom Yoga, vücudun esnemesini, kasların güçlenmesini sağlarken nefes egzersizleri de zihni rahatlatıyor.