Gazete Vatan Logo

2017 Neler trend olacak?

Bu yıl neler trend olacak? Hangi filmi izleyip, nerelere gideceğiz, yıldız haritamız bize ne diyor? Kültürel faaliyetlerden, modaya 2017 bize neler getirecek?

2017 Neler trend olacak?

Müzik

FUNKY ‘C’ (Cem Nadiran)

Bol bol Sezen Aksu dinleyeceğiz

- 2017’nın popüleri EDM (electronic dance music) yerine, 2017’de ritmi daha düşük, daha tropik tarzlar öne çıkıyor.

- Hip Hop daha da güçleniyor ve buna ek olarak Trap müzik de kendini gösteriyor.

- Bazı isimler gücünü korumaya devam ediyor. Şubat ayındaki Grammy gecesinde sahne alacak olan Adele ve Beyonce bu isimlerin başında geliyor.

- Hem Türkiye’de hem de dünyada DJ performansları önem kazanıyor. 2016’da müthiş bir çıkış yapan DJ’lerden Burak Yeter ve Mahmut Orhan ses getirecek.

- Sezen Aksu yeni albümüyle gündemde; 2017’de bol bol Sezen dinleyeceğiz.

- Erkeklerde ise Murat Boz kadar öne çıkan bir isim yok.

Spor

Spor koçu Murat Bür

Bateri çalarak fit kalın

2017 yılında sıkça göreceğimiz ve duyacağımız trendler şimdiden belli oldu. İnsanların daha iyi, daha kaliteli ve daha sağlıklı yaşamaya önem vermesiyle, yeni yılda spor daha da büyük bir önem kazanarak, hayatlarımızın olmazsa olmazlarından biri olarak öne çıkacak. Uzun yıllardır spor dünyasında yer alan bir profesyonel olarak önerim her zaman açık havada yapın.

Haberin Devamı

Pound Rockout:

İlhamını bateristlerden alan bu antrenman dünyanın en keyifli ve en yeni nesil spor trendlerinden… Cardio odaklı pound rockout, bateri çubuklarına benzer aksesuarlarla ve egzersiz sırasında çalan müziklerin ritmine göre uygulanıyor. Bu antrenmanla hem hareket ediyor, hem de başta kol, sırt, omuz, karın ve bacak olmak üzere tüm vücudunuzu sokuyorsunuz.

Teknoloji

Erdal Kaplanseren

Sürücüsüz - elektrikli otomobiller geliyor

Hibrit otomobillerle başlayan süreç, tamamen elektrikle çalışan modellerin sayısında artışla doruğa ulaştı. 2016’nın en çok konuşulan konularından biri olan elektrikli otomobillerin yanı sıra, sürücüsüz otomobiller de en önemli teknoloji trendlerinden biri haline geldi ve 2017’de yollarda görmeye başlayacağız.

Yapay zeka ve öğrenen makineler

Kendini geliştiren ve öğrenen makineler için insan gibi düşünebilen yapay zekalara ihtiyaç var. Bu alanda önemli yol kat edildi ve 2017 yapay zekanın yılı olacak. Pek çok mesleğin de sonunu getirecek olan yapay zeka ile kendini geliştiren makineler, bilimkurgu olmaktan çıkacak.

Haberin Devamı

Seyahat

Süha Derbent

Doğa turları zamanı

Farklı tatil arayışlarının hızlandığı ve arttığı bir yıl olacak 2017. Beklentiler daha doğaya yönelik gelişecek ve özellikle herkesin gidebileceği düşük bütçeli Safari turlarına ilgi artacak. Yanı sıra doğa yürüyüşlerine de ilgi artıyor. Fotoğraf çekmek için seyahat edeceğiz. Bir süre önce başlayan bu alana giderek artan yoğun bir ilgi var. Sosyal medyada fotograf ve video kullanımının popülerliği bu turlar için büyük bir potansiyel oluşturuyor.

Sinema

Esin Küçüktepepınar

Recep İvedik 5 yolda...

- Dünya meseleleri omuzlarımıza çöktükçe eğlencelik devasa filmlerin sayısı da artıyor korkarım. Yeni yılda gişe garantili devam filmleri olarak bizi oyalaması ve kötü gişata müdahil olduğumuz duygusunu vermesi beklenenler arasında “Guardian of Galaxy”, “Fast and Furious”, “Prites of Carabian” misali Hollywood aksiyonları var.

Haberin Devamı

- Zayıf görünen tarafın içindeki gücü keşfetmesiyle kötüyü yeneceği garanti olan en popüler mücadele ise sanırım Star Wars’un en yeni ve 8. macerası olacak.

- Yerli yapımlardan ise, Nuri Bilge Ceylan’ın Ahlat Ağacı, Mahsun Kırmızıgül’ün Vezir Parmağı ve Recep İvedik’in beşinci devam filmi bekleniyor.

Sanat

Banu Çarmıklı

Dijital çalışmalara hazır olun

- 2017 yılı için trendlerin sanat teknoloji ilişkisi ekseninde yürüyeceğini tahmin ediyorum. Sadece görme, işitme değil dokunma duyumuzun da harekete geçeceği, üç boyutlu ve interaktif işlere ağırlık verilmeye başlandığını gözlemledik. Özellikle yurt dışı fuarlar ve bienallerde bu tip dijital temelli çalışmaların gelecek yıl artacağı sinyalleri verildi.

- Sanat kurumları, müze ve galerilerin dijital pazarlama stratejilerine daha da ağırlık vereceğini söyleyebiliriz. Şimdiden Instagram üzerinden yarışmalar düzenleyen pek çok müze oldu bile. Bu gibi sosyal medya kanallarında efektif varlık göstermek pazarlamanın olmazsa olmazı; bunun sanat alanındaki yaratıcı yansımalarını görmeye devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Edebiyat

Murat Arayıcı

Daha çok psikoloji okuyacağız

- 2017’de psikoloji-nörobilim alanındaki kitapların ağırlığının devam etmesini bekliyoruz. Bunu dışında popüler bilime baktığımızda dünyada biyoloji konusunda iyi kitaplar geliyor, 2017’de bunların Türkiye’ye de yansımasını bekliyoruz.

- Ayrıca beklentimiz 2017’den başlayarak önümüzdeki dört beş sene boyunca politika/sosyoloji alanında dünyanın bugününü anlamak üzere kitaplar yayımlanması. Özellikle Trump ve Brexit meselesi nasıl yönetildiğimiz sosyal medya çağında popülizmin yüksek getirileri gibi konularda gecikmiş bir tartışmayı başlattı.

Moda

Özlem Süer

El işçiliği ön plana çıkacak

 2016 yılında sıkça bahsettiğimiz el işçiliği ve eklektik etkilerdeki kültürel karışımı simgeleyen dokular 2017 kışında da bizlerle birlikte. Aksesuarlar da bu akımların etkisiyle, farklı desenlerin çalışıldığı işlemelerle ve sezonun hit detaylarından kürkle harmanlanıyor.

 Çanta askılarında kullanılan işleme ve doku trendi, askıları büyütüyor ve üzerlerindeki motifleri gösterebilmek için çantaların çapraz takılması trendini de doğuruyor. Bunun yanında kadife ve kürk kaplı el çantaları ile cüzdan boyutundan da küçük mini-çantalar “smaller, trender” vurgusuyla sezonda yerini alıyor.

Estetik

Op. Dr. Nuri Battal

Lazer popülerliğini koruyacak...

2017’de az ameliyatlı estetikler, daha küçük müdahaleli operasyonlar popüler olacak. Botoks, dolgu gibi, yaralamadan yapılan işlemler gündemde şu an. Lazer geçtiğimiz yıl gibi 2017’de yine popülerliğini koruyacak. Hatta bu operasyonların daha da artacağını söyleyebiliriz. Sonuçta bu müdahalelerin amacı, sağlıklı bir vücudun yanı sıra insanların kendine güvenini artırmak. Bu nedenle estetikte bu düzeltmelerle orantılı olacak.

Gastronomi

Zeynep Kakınç

Ayurveda ile besleneceğiz

- Doğal malzemelerle yapılan alkolsüz kokteyller revaçta olacak.

- Mutfaklarda Japon kültürünün ağırlığı hissedilecek. Dünyaca ünlü restoranlarda servislerin daha çok Japon kaselerinde ya da ünlü Kore yemeği Bibimbap taslarında yapıldığını göreceğiz. Böylece şefler de tabak süslemekten kurtulacaklar.

- Yeni yıl ile birlikte eski Hint geleneklerinden biri hayatımıza girecek. 5000 yıl öncesine ait olan, medikal ve filozofik bir pratiğe dayanan, Ayurveda çıkışlı bu beslenme stili; sinir ve beslenme sistemini dengeleme düşüncesinden kaynaklanıyor. Başrolde ise diyetin temel yapı taşlarından biri olan zerdeçal bulunuyor.

Astroloji

Zeynep Turan

Hız ve değişim ön planda olacak

Gökyüzünün gündeminde iyicil gezegenlerin ve dönüştürücü gezegenlerin iletişimi bu yıl yeryüzünde büyük olayların yaşanacağını vurguluyor. Siyasi anlamda dengelerin değişmeye başladığını yeni yılın ilk aylarından itibaren fark edilmeye başlanılacak. Özellikle ocak ve şubat aylarında Türkiye gündeminde siyasi açıdan çok büyük değişimler olabilir. Kişisel hayatlarda her ne kadar rahatlasak da siyasi partilerdeki hareketlilik, liderlerin açıklamaları ve meydan okumaları çok farklı sonuçlara neden olabilir. Anlayacağınız 2017 yılı hızın ve değişimin ön planda olduğu bir yıl olacak.

Ekonomik anlamda hizmet, sağlık ve eğitim sektöründe yapılan değişimler beklenmedik sonuçlara gebe olabilir. Özellikle borsa piyasasında bu yıl hiç bitmeyen dalgalanmalar söz konusu olacak.

Televizyon

Ömer Özgüner

Diziler bu yıl da zirve yapacak

- Yapımlar arasında bu yıl da diziler ağırlıkta olacak. Yayıncılıkta gerçekten standart yükseldi. Artık çok iyi prodüksiyonlar, iyi senaryolar, özenli oyunculuklar var. Önümüzdeki sezon her içeriğin biraz daha yükseldiğini göreceğiz.

- Ekranda çeşitlilik önemli. Ancak diziler hakimiyetini sürdüreceğe benziyor. Dolayısyla formatlarda bir artış öngörmüyoruz.

Eğlence

Onur Gülmek

Ev partileri ile eğleneceğiz

- Herkes ne kadar korkar görünse de, Taksim-Beyoğlu hattı en revaçta bölge olacaktır. Bütün olaylara rağmen, bu sene de dolup taşacaktır.

- Diskotekler arasında birincilik sırasını ‘Kelin’ yine kaptırmayacaktır. Harbiye’deki mekan haftasonları binlerce kişiyi yine ağırlayacak, haftaiçi ise bir boy ufağı ‘Flamm’ alternatifi olacaktır.

- Mahalli eğlencelerde, Arnavutköy iyiden iyiye Topağacı‘nı geçer.

- Yılların yarışından Çeşme galip çıkacaktır. Yazın yerli turist akınına önce İzmir ve çevresi uğrar...

- Geçen senelere nazaran ev partileri daha çok tercih edilecek. Şimdiden kurumsal firmalar ünlülarin ev partilerine sponsor oluyorlar zira...

Spa wellness

Belgin Aksoy

Sauna yeniden keşfedilecek

2017’de saunayı yeniden keşfedeceğiz. Saunalar artık yalnız ve sıkıcı olmaktan çıkıyor. Daha kalabalık, daha sosyal, hatta içinde dans ve müzik de olan tabiri caizse “takılma” saunaları hayata geçiyor. Hatta daha da ilginçleri, nehirde yüzen küçük saunalar, köprüye asılmış olanları, NY’tan da infraredli sauna örnekleri hayatımıza girdi. Yaratıcı wellness-spa merkezleri de geri dönüyor.