Gazete Vatan Logo

2017 KYK burs ve kredileri ne zaman yatırılacak?

Binlerce Üniversite öğrencisi tarafından merak edilen KYK burs ve kredi sonuçları geçtiğimiz hafta açıklandı. KYK burs ve kredi başvurularının açıklanması ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç öğrencilere bir sürpriz daha verdi. İşte KYK burs ve kredi başvuruları hakkında merak edilen detaylar...

2017 KYK burs ve kredileri ne zaman yatırılacak?

KYK burs ve kredi başvuruları geçtiğimiz hafta açıklandı. Binlerce Üniversite öğrencisinin merak ettiği sonuçların ardından adaylara bir sürpriz de Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'tan geldi. KYK burs ve kredi başvurularının geçtiğimiz yıllarda Ocak ayından itibaren ödediğimiz bursları Ekim ayından başlatıyoruz dedi. Böylece Üniversite öğrencileri KYK burs ve kredileri Aralık ayında 3 aylık peşin olarak alacaklar.

BURS VE KREDİ SONUÇLARINDAN SONRA NE YAPILMASI GEREK

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın talimatıyla bu zamana kadar Ocak ayından itibaren ödenen burs/krediler artık Ekim ayı da dahil olmak üzere ödenecek. Geçen yıl burs ve kredi miktarına yapılan zamla sevinen öğrenciler, bu yıl da ödemelerin Ekim ayına çekilmesinin sevincini yaşıyor. Burs/krediler lisans öğrencileri için aylık 400 lira, yüksek lisans öğrencileri için aylık 800 lira, doktora öğrencileri için ise aylık 1200 lira olarak ödeniyor. Öğrencilerin, taahhütnamelerini e-devlet üzerinden 27 Kasım saat 23.59’e kadar onaylamaları gerekiyor.

Haberin Devamı

KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Burs veya öğrenim kredisi kazanan öğrenciler öncelikle e devlet şifresi yok ise Türkiye’de ise PTT’den yurt dışında ise kendilerine en yakın konsolosluklardan e devlet şifresi temin etmeleri gerekiyor. Kredi sonuçları açıklandıktan sonra www.turkiye.gov.tr üzerinden sunulan taahhütnameyi onaylamaları gerekiyor.

BURS ÖNCELİKLERİNE İLİŞKİN DUYURU

Terörle Mücadele Kanunu kapsamında köyleri boşaltılan öğrencilere sağlanmakta olan burs önceliği 29 Ekim 2016 Tarihinde Yayınlanan 676 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin YEDİNCİ BÖLÜMÜNDE, Çeşitli ve Son Hükümler Başlığı Altında yer Alan 89. MADDE ile yürürlükten kaldırılmıştır.

2016/2017 eğitim-öğretim dönemi için ilk defa burs/kredi başvurusunda bulunup kurumumuza 3713 sayılı terörle mücadele kanunu kapsamında belge gönderen öğrencilerimizin bu belgeleri, ilgili öncelik kaldırıldığı için kabul edilmemiş; öğrenciler, öncelik durumu olmaksızın değerlendirmeye alınmıştır.

Haberin Devamı

Önemli Uyarı

Söz konusu KHK’nın 90. MADDESİ uyarınca hâlihazırda Terörle Mücadele Kanunu kapsamında öncelikli olarak burs almakta olan öğrencilerin burs ödemeleri, mevzuat hükümlerine göre normal eğitim süreleri bitinceye kadar devam edecektir. Bu öğrencilerimizin ayrıca herhangi bir işlem yapmalarına gerek bulunmamaktadır.