Gazete Vatan Logo

2017 KPSS Lisans Başvuruları Başladı

2017 KPSS ÖABT başvuruları 13 Mart itibariyle başladı. Genel Yetenek- Genel Kültür, ÖABT ve Eğitim Bilimleri başvuruları 13-23 Mart 2017 tarihleri arasında yapılabilecek. KPSS başvurusu nasıl yapılır? KPSS’de bu yıl yapılan değişiklikler neler? Sınavlar ile ilgili son gelişmeler haberimizde!

2017 KPSS Lisans Başvuruları Başladı

KPSS başvuruları ais.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden 13-23 Mart tarihleri arasında yapılacak olup, adayların sınav için gerekli olan ücretleri yatırmaları ile de başvuru işlemleri tamamlanmış olacaktır.

KPSS Başvuru İşlemi Nasıl Yapılır?

Bireysel olarak internet aracılığı ile başvuru yapabilme hakkı bulunan adaylar belirtilen başvuru tarihleri içinde ais.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Başvuru işlemi sırasında belirtilen açıklamalar doğrultusunda başvuru işlemi yapılıp ardından sınav ücretinin yapılmasıyla KPSS başvuru işlemi tamamlanmış olur.

KPSS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bireysel olarak başvuru işlemini yapamayan adayların ise ÖSYM başvuru merkezlerine şahsen müracaat etmeleri zorunludur. Başvuru merkezleri aracılığı ile KPSS başvurusu yapmak isteyenler mesai saatleri içinde başvuru yapabilirler. Başvuru merkezlerinin adresleri ÖSYM’nin internet sitesinde yer almaktadır. Sınav başvuru için aday başvuru formunu doldurmanız, T.C. kimlik kartınızın aslını yanında bulundurmanız ve ÖSYM aday işlemleri sistemin ilk defa kayıt olacaksanız da diplomanızın onaylı örneğini götürmeniz gereklidir.

Haberin Devamı

Sınav Ücreti Nereye Yatırılacak?

Sınav ücretleri anlaşmalı olan bankalar aracılığı ile yatırılabileceği gibi ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan ‘’Ödemeler’’ bölümünden de yapılabilecektir. Banka ile yatırmak isteyen adaylar T.C. kimlik numaralarını ve hangi sınava gireceklerini söylemeleri durumunda ücretlerini yatırabileceklerdir. Sınav için yatırılan ücret için alınan dekont üzerinde T.C. kimlik numaranızın, adınızın, soyadınızın ve gireceğiniz sınavın adının doğru şekilde yazılmış olduğunun kontrolünü yapmanız gerekmektedir. Banka şubelerine gitmeden bankaların internet bankacılığı ile de sınav ücretini ödeyebilirsiniz.

Sınav Ücretleri Ne Kadar?

Sınavlar için belirtilen ücretlerin yatırılması için gereken son gün 24 Mart 2017 olarak belirlenmiştir.

Haberin Devamı

Genel Yetenek ve Genel Kültür- 60,00 TL

Eğitim Bilimleri- 60,00 TL

Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı- 60,00 TL olarak belirlenmiştir.

Diğer sınav türlerine ait detaylı açıklamalar ÖSYM’nin internet sitesinde yer almaktadır.

KPSS Sınav Tarihleri Ne Zaman?

2017- KPSS A grubu ve Öğretmenlik (Genel yetenek- Genel kültür ve Eğitim bilimleri) 21 Mayıs 2017

2017- KPSS A grubu ve Alan bilgisi (1. Gün) 27 Mayıs 2017

2017- KPSS A grubu ve Alan bilgisi (2. Gün) 28 Mayıs 2017

2017- KPSS ÖABT ( Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı) 16 Temmuz 2017

2017 KPSS İçin Yapılan Değişiklikler

ÖSYM 2017 yılında bir takım değişiklikler yaptı. Yapılan bu değişikliklere bakacak olursak;

2017 KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınav süresi 120 dakikadan 130 dakikaya çıkartıldı. Aynı günde sabah ve öğlen olmak üzere 160 dakikalık 2 farklı oturumda yapılan ve her oturumda da 5 testin yer aldığı KPSS alan bilgisi sınav uygulaması, sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 günde, 4 oturumda gerçekleştirilecek. Alan testleri birbirlerinden ayrıldı.

Haberin Devamı

KPSS değerlendirme işlemi yapılırken daha önce doğru ya da yanlış hiçbir cevabı bulunmayan adaylar test için yapılacak olan hesaplamalara dahil edilmiyordu. Yeni uygulamada ise genel yetenek ve genel kültür testlerinin her biri için ve ilgili alan testinde en az 1 ham puanı olmayan adaylar için de ilgili alanda alan testi puanı hesaplanmayacaktır.