Gazete Vatan Logo

2017 Emekli ve memur zammı ne kadar?

Her yeni senenin Ocak ve Temmuz aylarında iki dönem olarak memur ve emekli maaşlarına zam gelmektedir. Peki 2017 emekli memur zammı ne kadar olarak belirlenmiştir? Detayları haberimizde.

2017 Emekli ve memur zammı ne kadar?

Her sene Ocak ve Temmuz aylarında emeklilerin ve memurların maaşlarına belli bir oranda zam gelmektedir. 2017 senesinin geldiği günden beri memurlar ve emekliler Ocak ayı zammını beklemeye başlamıştı. Sonunda 7 Ocak 2017 günü memur ve emekli maaşlarına gelen zam belli olmuştu.

EMEKLİ ZAMMI HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

MEMUR ZAMMI HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

EMEKLİLİK VE MEMURLARIN MAAŞLARI NELERE GÖRE BELİRLENMEKTEDİR?

Yasalar, insanların çalışma hayatlarını belli hesaplamalar neticesinde belli bir noktada kısıtlamıştır. Belli bir günü ya da primi doldurmuş olan insanlar artık emeklilik hayatına geçerek çalıştığı günler yüklendiği yorgunluğu çıkartmaya başlayabilir. Bunu yaparken de uzun seneler çalışıp devletten hak ettiği maaşı aylık olarak almaya başlayacaktır. Bunu yapmak için kişi uzun zaman çalıştığı özel ya da devlet sektöründeki işinden ayrılır. Emeklilik maaşı, çalıştığı zaman diliminde bulunduğu konumda aldığı ücrete göre aylık olarak belirlenir. Milyonlarca emeklinin ve memurun alacağı maaşlara gelecek olan zamlar her senenin Ocak ve Temmuz aylarında zamları ile birlikte devlet tarafından duyurulmaktadır.

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ YIL EMEKLİLİK VE MEMUR MAAŞLARINA YAPILAN ZAMLAR NE KADARDI?

Bu sene Ocak zammının 6 Ocak 2017 günü belirlenmiş olan emeklilik ve memur maaşları zamları geçtiğimiz 2016 senesinde emeklilere 100 Türk Lirası, memurlara yılın ilk dönemi olan Ocak ayında yüzde 6, Temmuz ayında ise yüzde 5 olarak toplam 6+5 olarak yüzde 11 yapılmıştır.

EMEKLİLERİN 2017 SENESİNDE YARARLANABİLECEĞİ ÖZEL YA DA DEVLET HİZMETLERİ NELERDİR? EMEKLİLER 2017 SENESİNDE HANGİ PROMOSYONLARDAN YARARLANABİLECEKLER?

Her sene, emeklilik haklarına gelen değişik düzenlemeler ile devlet, emeklilik hayatını daha iyi hale getirmek için uğraş vermektedir. 2017 senesinin gelmesiyle yeniden emeklilik ile ilgili promosyon düzenlemeleri yapılmıştır. 2017 yılında emekliler, tüm Sosyal Sigortalar Kurumu, Memur Emeklileri ve BAĞ-KUR promosyonlarından yararlanabilecekler. Tabii ki emeklilere verilecek promosyonların tutarları birbirine göre değişmektedir. Bu değişikliğin temeli emeklilerin aldıkları maaşa göre belirlenecektir. Bu değişkenliği biraz açmamız gerekirse; eğer emeklilik maaşı geçmiş 3 yıllık dönem içinde bin lirayı geçmemişse 375 Türk Lirası, eğer maaş 2 binden fazla ise 450 Türk Lirası promosyon alınacaktır.

Haberin Devamı

Emeklilere kolaylık sağlanması isteğiyle geliştirilen halar ve promosyonlara göre; artık emekliler maaşlarını ATM'lerden, hesaplarından tek seferde üstelik ücretsiz biçimde çekebilecek.Artık bankaların emeklilerin maaş çekimlerinde olacak işlemlerde, işlem ücreti muafiyeti uygulaması beklenen bir promosyondur.

Çalışma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre; emeklilere uygulanacak olan tüm promosyonlar için bankalar arasında anlaşmalar sağlanmıştır. Çalışma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamanın devamında özel bankaların, emeklileri müşteri olarak kazanmak için bu promosyonları bünyelerinde hizmet olarak sunmayı kabul ettikleri belirtiliyor. Ayrıca açıklamaya göre kamu bankalarının promosyon ödemesi yapacağı kesinleşmiştir.

Haberin Devamı

EMEKLİ PROMOSYONUNDAN HANGİ ÖZEL DURUMLARDA DA YARARLANILIR?

Normal süreç içinde emekli olan bireylerin haricinde emekli promosyonundan vefat etmiş olan emeklilerin yakınları, yani emeklinin vefat ettikten sonra maaşının bağlandığı yasal düzenlenmeye göre belirlenmiş hak sahini yararlanabilir. Bunun için hak sahibinin 2 farklı ödeme talimatı vermesi, bankanın kredi kartı ürünlerinden herhangi birini kullanması şartı ya da kredili mevduat hesabı açtırmış olması beklenmektedir.

EMEKLİLERE ÖDEMELERE NEYE GÖRE YAPILACAKTIR?

2017 senesi Ocak ayı düzenlemeleri, emekli ve memur maaşları zamları için yapılmıştı. Emekli maaşları için promosyon ödemelerinde sistem uygunluğu için beklenmektedir. Bunun yanı sıra sistemin alt yapısının da gerekli uygunluğu getirilmesi gerekmektedir. 2017 senesinin Ocak ayında yapılan düzenlemeler, 2017 senesinin Şubat ayından itibaren geçerli sayılıp ödenmeye başlanacaktır.

Haberin Devamı

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARINA YAPILAN ZAMLAR 2017 YILINDA NE DURUMDADIR?

2017 senesinin emekli ve memur zamları için en yüksek ve en düşük belirlenen maaşları açıklandı. Ülkemiz hem memur nüfusu hem de emekli nüfusu bakımından epey yoğundur. Şöyle ki ülkemizde 10 milyondan fazla emekli bulunmaktadır. Aynı zamanda ülkemizde 3 milyondan fazla da memur bulunmaktadır. Bu rakamlar, yapılan zam oranlarına da vurmaktadır. 7 Ocak 2017 günü, Türkiye İstatistik Kurumu'nun yaptığı çalışmaların sonlanmasıyla 2017 Ocak zamları belli olmuştur. 2017 senesinin Ocak zammına göre memurların maaşlarına yüzde 3'lük bir zam gelmiştir. Bu düzenleme ile memur maaşlarının kat sayıları 0,096058 olmuştur. Memur maaşları taban aylık kat sayısı ise 1,503595 olmuştur. Ayrıca yan ödeme katsayısı da 0,030462’ye yükseltilmiştir. 2017 senesinde yapılan yüzde 3'lük zam ile yeniden belirlenen maaşlar, 15 Ocak tarihinden itibaren en düşün 2 bin 601 Lira olmuştur. Büro mühendislerinin maaşları 4 bin 603 Türk Lirası, Araştırma Görevlileri'nin maaşları 4 bin 369 Türk Lirası, Profesörlerin 7 bin 417 Türk Lirası, Doktor maaşları 4 bin 361 Türk Lirası, Öğretmen maaşları 3 bin 473 Türk Lirası, Müsteşar Maaşları 9 bin 787 Türk Lirası, Genel Müdür maaşları ise 8 bin 589 Türk Lirası, Hemşire maaşları 3 bin 13 Türk Lirası olmuştur.

Emeklilerde ise son atı aylık enflasyon orasına göre hesaplanan tutara göre 4.73 orannda maaş zammı oalcaktır. Bu şekilde hesaplandığında en düşük SSK emeklisi maaşı 1386 Türk Lirası olmuştur. En düşün bağ-kur emeklisi maaşı ise 1204 Türk Lirası olmuştur.