Gazete Vatan Logo

2017 Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? Çıkmış sorulara nereden ulaşılır?

Ehliyet sınavının gerçekleştirilmesine sayılı günler kaldı. Sınava girecek olan adaylar, trafiğe çıkma hayallerini gerçeğe dönüştürebilmek için çıkmış sorular ile ilgili alıştırmalar yapıyor. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? Ehliyet sınavında dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

2017 Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? Çıkmış sorulara nereden ulaşılır?

Ehliyet sınavı için az bir süre kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre ehliyet sınavı 20 Mayıs Cumartesi günü yapılacak. Bir yılda 5 defa uygulanan sınavın tarihleri ise şöyle; 2017 yılı ilk ehliyet sınavı Şubat ayında yapılmıştı. İkinci sınav Mayıs ayında, üçüncüsü Temmuz ayında, dördüncüsü Ekim ayında ve bu yılın son ehliyet sınavı da Aralık ayında gerçekleştirilecek.

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

EHLİYET SINAV GİRİŞ YERİ NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Sürücü belgesi alacak olan adayların 20 Mayıs Cumartesi girecekleri ehliyet sınavı için giriş belgeleri yayınlandı. Adaylar sınav giriş yerlerini, Mili Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden öğrenebilirler. Ehliyet sınavları için giriş yerleri sınavın gerçekleştirileceği hafta içerisinde açıklanmaktadır. Ehliyet sınavları Türkiye genelinde saat 11.00’da başlayarak 1 saat sürmektedir. Sınava geç kalmış olan adayların sınav binasına girişlerine izin verilmemektedir.

Haberin Devamı

EHLİYET SINAVINDA KAÇ SORU BULUNUYOR?

Sınava giren adaylar için 60 dakika sürenin verildiği ehliyet sınavında toplam 50 soru sorulur. 50 soru içinden 12 tanesi ilkyardım, 23 tanesi trafik ve çevre, 9 tanesi araç tekniği ve 6 tanesi de trafik adabı konularından gelir. Sınavda adayların yaptıkları yanlışlar doğruları götürmez. Yapılan toplam soru sayısı önemlidir. Bir konudan hiç soru cevaplanmamış olsa bile toplamda 50 sorudan 35 sorunun doğru yapılması adayın sınavdan başarılı olması için yeterli olacaktır.

EHLİYET SINAV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar tarafından her ehliyet sınavı için ayrı ayrı başvuru işlemi yapılmalıdır. Sınava girmek isteyen adaylar, sınav ücretlerini Halk Bankası, Ziraat Bankası ya da Vakıflar Bankası’na T.C. kimlik numaraları ile yatırmalıdır.

Adaylar ehliyet sınavı ücretlerini bankaya yatırdıktan sonra banka dekontunu ya da ATM fişini mutlaka almalıdır. Bu belgeler üzerine kursiyer adı, soyadı ve kimlik numarası ile girilecek olan sınavın adı yazılmalıdır. Sınav ücretini yatıran adaylar, parayı yatırdıklarına dair belgeyi özel MTSK müdürlüğüne teslim ederek başvurularını aktif hale getirirler.

Haberin Devamı

Ehliyet sınavlarında A1, A2, F ve H sınıfı sürücü belgeleri için 17 yaşını doldurmuş olmak,

B ve G sınıfı sürücü belgeleri için 18 yaşını doldurmuş olmak,

C, D ve E sınıfı sürücü belgelerini alabilmek için de 22 yaşını bitirmiş olmak gereklidir.

Tüm ehliyet sınıfları başvuruları için en az ilkokul düzeyinde eğitimin tamamlanmış olması şartı aranır.

Sağlık raporu, sabıka kaydı, vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi de ehliyet kursları tarafından adaylardan istenen belgelerdir.