Gazete Vatan Logo

2017 ALES başvuruları başladı! YÖK, ALES geçerlilik süresini uzattı

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) başvurularına start verildi. Peki ALES başvuru işlemleri nasıl yapılıyor? İşte ALES başvurularına dair merak edilen soruların yanıtları...

2017 ALES başvuruları başladı! YÖK, ALES geçerlilik süresini uzattı

ALES başvuruları başladı. Adaylar tarafından büyük bir merakla beklenen geçerlilik süresine ilişkin ise YÖK açıklama yaptı. ALES'in 3 yıl olan geçerlilik süresi 5 yıla uzatıldı. İşte ALES başvuru işlemleri ve YÖK'ün açıklamasına dair detaylar...

ALES BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

ALES geçerlilik süresi üzerine önemli açıklama

ÖSYM ALES kılavuzu içerisinde, genel bilgiler bölümünde yer alan açıklamaya göre, sınavda alınan puanların geçerlilik süresi 3 yıldan 5 yıla çıkartıldı. En çok merak edilen ise geçen 3 sene içerisinde sınava girenler için geçerlilik süresi uygulanacak mı sorusuna sınav merkezinden “evet” açıklaması geldi.

Sınava dair genel bilgiler

Kurum tarafından yayımlanan belgeye göre, sınav 19 Kasım 2017 tarihinde yapılacak. Sınav saat 10:00’da yapılacak. Sınava girecek olanlar sınav binalarına en geç 09:45’te girmeleri gerekiyor. 09:45’ten sonra sınav binaları kapanıyor. Sınav 150 dakika sürecek.

Başvurular 26 Eylül’de başladı, 4 Ekim’de sona eriyor

Sınava kimler girebilir sorusuna sınav merkezinden şu açıklama geldi: Lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilirler.

Haberin Devamı