Gazete Vatan Logo

2017 Adalet Bakanlığı sınavları için başvuru işlemleri başladı!

6 Nisan 2017 tarihi itibariyle Adalet Bakanlığı sınavları için başvurular başladı. Sınav için gerekli olan başvuru şartları, sınavın ücreti gibi sınava ait tüm detaylar haberimizde!

2017 Adalet Bakanlığı sınavları için başvuru işlemleri başladı!

ÖSYM’de yer alan kılavuza göre 2017 yılı Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı için yazılı sınav ile Adalet Bakanlığı Avukatlar için Adli Yargı Hakim ve Savcı adaylığı yazılı sınavı 3 Haziran 2017 tarihinde Ankara’da sınav merkezinde gerçekleştirilecektir. Sınav için başvuru tarihleri 6 Nisan ve 13 Nisan tarihleri arasıdır.

ADALET BAKANLIĞI SINAVLARI BAŞVURU HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

Başvuru İşlemi Nasıl Yapılacak?

ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlarda olduğu gibi bu sınavda da ÖSYM’nin internet sitesinde bulunan aday işlemleri sisteminden başvuru yapılabilecek. Başvuru işlemleri T.C. kimlik numaraları ve aday işlemleri sistemi şifresi ile giriş yapıldıktan sonra yapılabilecek. Sınav için başvuru işlemini başvuru merkezi aracılığı ile yapmak isteyen adaylar da 5 TL hizmet ücreti karşılığında başvurularını yapabilirler. Başvuru merkezlerinin adresleri ve detaylı bilgileri ÖSYM’nin resmi internet sitesinde bulunan sınav kılavuzu içerisinde yer almaktadır.

Haberin Devamı

Sınav Ücreti Ne Kadar Ödenecek?

Sınavlar için 165-245 TL arasında değişen sınav ücretleri ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ kısmından yatırılabilecek.

Sınav Saatleri

Hem Adli Yargı sınavına başvuran hem de Adli Yargı Avukat sınavı için başvuru işlemi gerçekleştiren adaylar ile yalnızca Adli Yargı sınavına başvuru yapanlar, sınav günü saat 10.00’da sınava gireceklerdir. Sadece Adli Yargı Avukat sınavına girecek olan adaylar ise saat 11.00’da sınava başlayacaktır. ÖSYM tarafından yeni uygulamaya konulan değişiklik ile bu sınavda da adayların sınav saatinden 15 dakika önce sınav giriş yerlerine alınma işlemleri tamamlanacaktır.

Sınavlarda Hangi Konulardan Soru Çıkacak?

ÖSYM’nin internet sitesinde yayınladığı sınav kılavuzuna göre çıkacak olan konular şunlardır;

Genel yetenek- Genel kültür testi ile ortak alan bilgisi testi, sınava girecek olan tüm adaylar için ortak ve zorunlu derslerden oluşmaktadır.

Genel yetenek- Genel Kültür testi: Matematik, Türkçe, Türk Kültür ve Medeniyetleri, Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi, Temel Yurttaşlık bilgisi konularından oluşan sorular sorulacaktır.

Haberin Devamı

Ortak Alan bilgisi testi: İdare Hukuku, Anayasa Hukuku, Hukuk Yargılama Usulü ve Medeni Hukuk, İdari Yargılama usulü konularından oluşan sorular sorulacaktır.

Adli Yargı testi: Uygulanacak olan bu test, Adli Yargı sınavına başvuru yapmış olan adaylar içindir. Bu testte Ceza Hukuku, Ticaret Hukuku, Borçlar Hukuku, Ceza Yargılama Usulü, İcra ve İflas Hukuku konularından oluşan sorular sorulacak.

Adli Yargı- Avukat testi: Bu test, Adli Yargı-Avukat testine başvuru yapmış olan avukat adayları içindir. Bu testte sorulacak olan konular da şunlardır; Ceza Hukuku, Ceza Yargılama usulü, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, İcra ve İflas Hukuku.

Adli Yargı testi ve Adli Yargı- Avukat testinde aynı konular ile ilgili olarak çoktan seçmeli sorular sorulacaktır ancak testlerin içinde bulunan sorular birbirinden farklı sorular olacaktır.

Sınava girecek olan tüm adayların genel yetenek ve genel kültür testi ile birlikte ortak ala bilgisi testini cevaplaması zorunludur. Bu testte adaylara toplamda 65 soru sorulacak. Cevaplama süresi de 80 dakika olacaktır.

Haberin Devamı

Adli Yargı ve Adli Yargı- Avukat sınavına girecek olan adaylar için, başvuru sırasında yapılan sınav tercihleri doğrultusunda kitapçık verilecektir. Bu testlerde de adaylara 35 soru yöneltilecektir. Sınavlar için adayların cevaplama süreleri de 50’şer dakika olacaktır.

Birden fazla testin uygulanacak olduğu sınav salonları içinde sınav kitapçıklarının dağıtımı ve toplanması esnasında ara verilmeyecektir. Ayrıca sınav evraklarının toplanma ve dağıtım süreçlerinde adayların sınav salonlarına girmeleri ya da çıkmaları yasaktır. Süreç içerisinde sınav salonundan nedeni ne olursa olsun ayrılmış olan aday tekrar sınav salonuna giriş yapamayacaktır.