Gazete Vatan Logo

2016 zor yıl sokağa çıkan payını büyütür

HP Ortadoğu, Afrika, Türkiye ve Yunanistan Satış Direktörü Serdar Urçar, 2016 yılının tüm dünyada zor bir yıl olacağını belirterek, “Bu dönemde tehditten çok fırsata odaklanılmalı. Sokağa çıkan, iş ortaklarına daha fazla giden, daha aktif firmalar pazar payını artırır” dedi.

2016 zor yıl sokağa çıkan payını büyütür

HP’nin Ortadoğu Afrika Türkiye ve Yunanistan Satış Direktörü Serdar Urçar ile bölgede ve Türkiye’de 2016 yılına ilişkin trendleri ve beklentileri konuştuk. Dijitalizasyonun hayatın her alanına girmeye, toplumları dönüştürmeye devam ettiğini söyleyen Urçar, 2016 yılının zor bir yıl olacağı uyarısında bulundu.

İyi anlatılması gerekiyor

Dünyada çalkantılı dönemlerin yaşandığını kaydeden Urçar, “Böyle zor dönemlerde tehditten çok fırsata odaklanılmalı. Bunu iş ortaklarımıza iyi anlatmamız gerekiyor. Zira bu dönemler sokağa daha çok çıkan, iş ortaklarıyla daha fazla iletişim kuran aktif firmalar için pazar paylarının artacağı dönemler olacak” diye konuştu.

1990’larda ve 2000’lerinbaşında özellikle kriz yıllarını takiben, 4-5 yıl ekonominin ve sektörlerin geneline yayılan, kesintisiz büyüme dönemleri yaşandığına da değinen Urçar, bu dönemlerde geleneksel bilgi teknolojileri sektörünün de GSMH’nin bir kaç katı denebilecek oranlarda büyüdüğüne dikkat çekti. Serdar Urçar, şöyle devam etti:

Üst üste büyüme bitti

Haberin Devamı

“Yani yelken benzetmesi yaparsak, rüzgar kesintisiz, arkamızdan bizi hedefimize götürecek şekilde esiyordu. Bize arada bir rotayı kontrol etmek kalıyordu. Bugün ve sonrasına bakar, çevresel faktörleri iyi analiz edersek, yani politik ve ekonomik trendleri okursak, gelecekte böyle birkaç yıla yayılan kesintisiz büyüme dönemlerini yaşamamız pek mümkün gözükmüyor. Tam tersi iniş ve çıkışlarla dolu, zikzaklar çizen ve belirsizliğin olduğu bir dönemin içerisindeyiz.”

Fırsatlar hep olacak

Yeni dönemde rüzgarın sürekli yön ve şiddet değiştirdiğini vurgulayan Urçar, şöyle konuştu: “Teknenin, yelkenlerin, diğer ekipmanların ve en önemlisi ekibin ve navigasyon stratejimizin kalitesinin çok daha fazla öne çıktığı ve çıkacağı dönemlerdeyiz. Bu dönemde ülkeler de şirketler de nasıl farklılaşacaklarına, ekip ve strateji kalitelerini nasıl arttıracaklarına odaklanmalı. Bunu yapan, dijital araç ve gereçlerini diğerlerinden daha iyi kullananlar için konjonktüre rağmen fırsatlar var.”

Belediyeler çok iştahlı

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DE özel ve kamu kurumlarındaki teknolojik dönüşüme değinen Serdar Urçar, özellikle belediyelerin bu anlamda iştahlı olduğunu vurguladı. Yeni hükümetle birlikte dijital kamu çabalarının artacağına inandığını anlatan Urçar, şirketin Türkiye’de en önemli müşterilerinin telekomünikasyon, kamu ve finans kuruluşları olduğunu ifade etti. Urçar, “Türkiye’de teknoloji bazlı iş modelleri ya da yüksek teknoloji şirketleri modelinin filizlenmesi, melek yatırımlara ilişkin düzenlemelerin yapılması ilerisi için çok daha fazla umut veriyor” diye konuştu.

20 milyar dolarlık pazar

TÜRKİYE’DE pazar büyüklüğü ile ilgili değerlendirme yapan Serdar Urçar, şöyle devam etti: “Türkiye’de pazarın, kurun da seviyesine göre 8-9 milyar dolarlık bir seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Bu rakamın da yaklaşık yüzde 25-30’lar civarı kurumsal pazara denk geliyor. Ortadoğu, Afrika, Türkiye ve Yunanistan bölgesinde de arkasından koştuğumuz toplam kurumsal pazarı aşağı yukarı 20 milyar dolar seviyesinde.”

Haberin Devamı

En ince ve en hafif dizüstünü tanıttı

HP, geçen hafta en ince ve en hafif dizüstü bilgisayarı HP EliteBook Folio’yu tanıttı. Ödüllü HP EliteBook 1020’den yüzde 21 daha ince ve yüzde 15’e kadar daha hafif olan EliteBook Folio, 1 kilogramın altındaki ağırlığı ve bir AA pilinden daha ince (12.4 mm) oluşuyla HP’nin şimdiye kadarki en ince ticari sınıf dizüstü bilgisayarı olma özelliği taşıyor. HP’nin EliteBook Folio dizüstü bilgisayarı, konferans görüşmelerinde telefonların yerini alabilecek 4K görüntü kalitesi ile geliyor.

EliteBook Folio ile aynı ince ve hafif tasarımı sağlamak için, EliteBook 1040’ta da tamamen alüminyum elmas kesimli tasarım kullanıldı. HP, EliteBook 800 serisinde tamamen yenilenmiş gümüş magnezyum ve alüminyum gövde kullanarak daha ince, daha hafif ve dayanıklı bir tasarım ortaya koydu.