Gazete Vatan Logo

2016 yılında dünyaya gelen ilk bebekler

2016 yılının girmesiyle birlikte gerçekleşen doğumlarda yeni yılın ilk bebekleri, Adana, Van ve Elazığ'da saat 00:01'de dünyaya gelen Ercan, Ömer ve Ayşegül bebek oldu

2016 yılında dünyaya gelen ilk bebekler

ADANA'DA YILIN İLK BEBEĞİ 'ERCAN' OLDU

Adana’da Dilek Moral ve Orhan Demir çiftinin 00.01’de dünyaya gelen bebeği Ercan, 2016 yılının ilk bebeği oldu. Minik Ercan’a Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan altın taktı.

Başkan Çelikcan, yeni yıla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören hasta ve hasta yakınları ile birlikte girdi. Burada hasta ve hasta yakınları ile birlikte geri sayım yapan Başkan Çelikcan, daha sonra kaynar dağıttı. Başkan Çelikcan, 2015’in son gününde dünyaya gelen bebekleri de ziyaret ederek ailelerine hediyeler verdi.

Sezaryen ameliyatı ile 00.01’de dünyaya gelen Ercan bebeğin yanına da giden Başkan Çelikcan, cumhuriyet altını taktı. Başkan Çelikcan, “2016’nın ilk bebeğini ziyaret etmek için buraya geldik. İnşallah 2016 ile beraber hayırlı kaderler diliyorum. Burada bu etkinliği hazırlamış olduğumuz birçok broşürü dağıtarak anne-bebek ölüm riskinin azaltılması ile ilgili sosyal bir farkındalık oluşturmak amacıyla yaptık. ‘Hoş geldin bebek projemiz’ kapsamında arkadaşlarımız 14 bin aileyi ziyaret etti. Hem bebek hem anne için bilinçlendirici broşür ve hediyeler verdik. Ben inanıyorum ki bu çalışmalardan anne ve bebeklerimiz gerekli bilgiyi alarak hayata daha farklı bakacaklarına inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

VAN'DA YILIN İLK BEBEĞİ 'ÖMER' OLDU

Van'da 2016 yılının ilk bebeği 00.01'de dünyaya geldi.

Van Kadın Doğum Hastanesinde doğum yapan Tangül Öner, saat 00.01'da 3 kilo 460 gram ağırlığında normal doğumla bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Onuncu bebeğini kucağına almanın sevincini yaşayan Anne Öner, bebeklerine "Ömer" ismini verdiklerini, bebeklerinin, 2016 yılının ilk bebeği olmasının da ayrı bir sevinç olduğunu söyledi.

Türkçe bilmeyen ve Kürtçe konuşan Anne Öner, "8 kız ve bir de erkek çocuğum vardı. Bu onuncu çocuğum oldu. Mutluyum, sağlıklı bir bebeğim oldu. Yeni yıl bize şansıyla geldi. Yeni yıl herkese, huzur, mutluluk, sağlık versin. Allah çocuğu olmayanlara da çocuk versin. Çok mutlu ve heyecanlıyım" dedi.

ELAZIĞ’DA YENİ YILIN İLK BEBEĞİ AYŞEGÜL OLDU

Haberin Devamı

Elazığ’da yeni yılın ilk bebeği 00.01 de dünyaya gelen 3 kilo 185 gram ağırlığındaki Ayşegül oldu.
Elazığ’da 2015 yılının ilk bebeği Medical Park Elazığ Hastanesi Doğumhane Servisinde saat 00.01'da dünyaya geldi. Elazığ merkezde ikamet eden Volkan ve Güllü Canpolat çiftinin ilk çocukları olarak dünyaya gelen bebeğe Ayşegül isminin verileceği öğrenildi. 3 kilo 185 gram ağırlığında 48 cm boyunda doğan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Yeni yılın ilk bebeğinin kızları Ayşegül olduğunu söyleyen Baba Canpolat, “İnşallah hayırlısı olur.Eşimde inşallah ameliyathaneden bir çıksın onu da bir göreyim rahat edeceğim” dedi.
Torununun olduğundan çok mutlu olduğunu aktaran dede Ahmet Canpolat, Allah analı babalı büyütsün. Beşinci torunum oldu. Bu çocuktan ilk torunum” diyerek duygularını ifade etti.

ÇORUM'DA YENİ YILIN İLK BEBEĞİ “İNCİ FATMA” OLDU

Çorum’da yeni yılın ilk bebeği “İnci Fatma” bebek oldu.

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya gelen yeni yılın ilk bebeğinin ilk ziyaretçisi Vali Ahmet Kara oldu. Vali Kara, eşi Mesude Kara ile 2015 yılının son dakikalarını, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin doğum servisini ziyarete ayırdı.

Haberin Devamı

Asuman ve Serkan Akoğlu çiftinin saat 00.03'te dünyaya gözlerini açan bebeğini ziyaret eden Vali Kara ve eşi, aileye evlatlarıyla birlikte sağlıklı bir ömür geçirmeleri temennisinde bulunarak, bebeğin vatanına, milletine ve ailesine hayırlı bir evlat olması dileğinde bulundu.

Akoğlu çiftini tebrik eden Vali Kara, çiftin ikinci bebeklerine altın hediye etti. Akoğlu çiftinin sezaryen doğum ile dünyaya gelen bebeklerine İnci Fatma adını verdiği, 2 kilo 940 gram doğan ve 49 santimetre boyundaki bebek ile annesinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Anne Akoğlu başarılı geçen bir doğumun ardından ikinci çocuğunu kucağına almanın sevincini yaşadığını belirterek, “Allah'ım uzun ömür versin” dedi.

KAYSERİ'DE 2016 YILININ İLK BEBEĞİNE DAMLA ADI VERİLDİ

Haberin Devamı

Kayseri'de saat 00.00'da doğan yılın ilk bebeğine Damla adı verildi.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniği'nde saat 00.00'da doğan 2016 yılının ilk bebeğine Damla adı verildi. Yağmur-Mehmet Bozkurt çiftinin ilk bebeği olan Damla, objektiflere poz verdi. Damla'nın annesi Yağmur Bozkurt, ilk defa anne olduğundan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

MANİSA'DA 2016'NIN İLK BEBEĞİ DOĞDU

Manisa'da 2016'nın ilk bebeği İlknur bebek oldu.
Manisa'da 2016 yılının ilk bebeği dünyaya geldi. 2016'nın ilk bebeği Sefa (27) ve Aygül (23) Serpaşa çiftinin çocukları İlknur bebek oldu. Merkez Efendi Kadın Doğum Hastanesi'nde 00.06'da dünyaya gelen İlknur bebek hastane personeli tarafından mutluluk kaynağı oldu. Normal doğumla dünyaya gelen İlknur bebek, 2 kilo 450 gram doğdu. Manisa'nın Şehzadeler ilçesine bağlı Nurlupınar Mahallesi'nde oturan çiftin mutluluğu gözlerinden okundu.
Hastane personeli de aileye ve yeni yılın ilk bebeği İlknur bebeğe mutluluklar diledi.
MALATYA’DA 2016 YILININ İLK BEBEĞİ ELİF ASEL İSİMLİ KIZ ÇOCUĞU OLDU
Malatya’da yeni yılın ilk bebeği 00.07’de dünyaya geldi. 2016’nın ilk bebeğine Elif Asel ismi verildi.
Çiğdem ve Ahmet Kargin çiftinin kız çocuğu olarak 00.07’de dünyaya gözlerini açan Elif Asel bebek Malatya’da yılın ilk bebeği olarak kayıtlara geçti.
Malatya Devlet Hastanesi Beydağı Kampüsü Kadın Doğum Bölümü'nde normal doğumla dünyaya gelen Elif Asel bebek 3 kilogram 100 gram ağırlığında hayata merhaba dedi. 31 yaşındaki anne Çiğdem Kargin ile 31 yaşındaki eşi Ahmet Kargin yeni yılın ilk dakikalarında bebeklerini kucaklarına almanın mutluluğunu doyasıya yaşadı.
İlk çocuğunu dünyaya getirdiğini ifade eden genç anne Çiğdem Kargin, bebeklerine Elif Asel ismini verdiklerini belirtti. Oldukça heyecanlı olduğunu söyleyen anne Kargin, “Bebeğimizin doğumunun yılbaşına denk gelmesini beklemiyordum. Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın. Çocuğumun yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelmesinden dolayı çok mutluyum. 2016 yılında inşallah her şey yoluna girer, ülkemiz çok karışık çünkü inşallah her şey yoluna girer” diye konuştu.
Baba Ahmet Kargin de 2016'nın herkese huzur ve barış getirmesi temennisinde bulunarak, ilk çocuklarını yılın ilk dakikalarında kucaklarına almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
SAMSUN'DA 2016 YILININ İLK BEBEĞİ SAAT 00.12'DE DÜNYAYA GELDİ
Samsun'da 2016 yılının ilk bebeği saat 00.12'de dünya geldi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Bandosu'nda görevli müzisyen Samet Kayhan (35) ile çağrı merkezinde çalışan Ceren Kayhan (29) ikinci kez erkek çocuk sahibi oldu. Ceren Kayhan, Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde saat 00.12'de normal doğumla bir erkek bebek dünyaya getirdi. Aile bebeğe 'Sıraç' adını verdi.
Baba Samet Kayhan, yılbaşı gecesinde bir eğlence yerinde sahneye çıktığı için eşinin yanında olamadı. 8 yıllık evli oldukları öğrenilen çiftin 6 yaşında da bir çocuklarının bulunduğu öğrenildi.
Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Gülizar Akçay, 2016 yılının ilk bebeğine çeyrek altın taktı. Başhekim Yardımcısı Akçay, Kayhan ailesini kutlayarak, "2016 yılının ilk bebeği saat 00.12 gibi dünyaya geldi. 3.5 kilo ağırlığındaki bebeğin sağlığı yerinde. Ailesine, vatana ve millete hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Anne Ceren Kayhan ise çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Eşim müzisyen olduğu için sahne aldığından yanımda olamadı. Gece gelecek inşallah. Sevgi dolu, barış dolu bir yıl diliyorum" dile konuştu.
ZONGULDAK’TA YENİ YILIN İLK BEBEĞİ DÜNYAYA GELDİ
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 2016 yılının ilk bebeği Yeşim ve Barış Özcan çiftinin dünyaya gelen kız çocukları Zeynep Miray oldu.
2016 yılının ilk bebeği 00.16 sıralarında Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’nde dünyaya geldi. Yeşim ile Barış Özcan çiftinin Zeynep Miray adını verdikleri kız bebekleri, yeni yıl ile birlikte dünyaya gözlerini açtı. Hemşireler tarafından kucağına bebeği verilen anne Yeşim Özcan, yeni yıl ile birlikte bebeklerine kavuştukları için çok mutlu olduğunu söyledi. İkinci kez baba olan Barış Özcan ise kendilerine böyle bir evlat verdiği için Allah'a şükrettiğini dile getirdi. 3 yaşında Miraç Can Meriç isimli bir oğlu olduğunu ve çok istedikleri kız çocuğuna da kavuştuklarını belirten baba Özcan, "Önce şükürler olsun diyorum. Allah'a hamd olsun. Bizlere böyle bir evlat verdi. Bundan 3 yıl önce de oğlumuz oldu. Rabbim bir de kız çocuğu bağışladı" dedi.
ERZURUM'UN İLK BEBEĞİ 'ÖMER FARUK' OLDU
Erzurum’da 2016 yılının ilk bebeği Ömer Faruk oldu. İlk çocuk heyecanını yaşayan Zeynep Aksu (28) ve Niyazi Aksu (35) çifti, 2016’nın ilk dakikalarında erkek çocuğu sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.
Erzurum Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi’nde yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen Ömer Faruk bebek, hastanedekilerin ilgi odağı oldu. Anne Zeynep Aksu ilk çocuk heyecanı yaşadıklarını belirterek, “İlk çocuğum olduğundan hem çok mutluyum hem de çok heyecanlıyım. 2016 yılının çocuğumla birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl olmasını istiyorum” dedi. Özel sektörde çalışan baba Niyazi Aksu da sevinçli olduklarını söyleyerek, “Allah herkese nasip etsin. Vatanımıza milletimize hayırlı bir evlat olsun inşallah” diye konuştu.
Genç çiftler bebek sevinçlerini birlikte yaşarken, bebeğin ananesi de ilk takısını taktı. Yeşim Özcan’ın annesi Songül Çakıcı bebeğe altın takarak, kızı ve damadını tebrik etti.
HATAY'DA YENİ YILIN İLK BEBEĞİ 'HAMZA BUĞRA'
Hatay'da sezaryen doğumu saat 00.05'de gerçekleştirilen "Hamza Buğra" bebek, kentin yeni yıldaki ilk bebeği oldu.
Hatay Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde gerçekleşen doğumda 4 yıllık evli Mustafa ve Derya Öksüz Kuzuluk çifti, dünyaya gelen erkek bebeklerine "Hamza Buğra" ismini verdiklerini belirtti.
3 kilo 900 gram ağırlığında doğan Hamza Buğra bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Bebeği ameliyathane önünde kucağına alan baba anne Emel Kuzuluk, çok mutlu olduğunu belirterek, torununun vatana ve millete hayırlı bir evlat olmasını diledi.