Gazete Vatan Logo

2016 YDS ilkbahar sonuçları !

YDS sonuçları sınavdan belirli bir süre sonra açıklanır. YDS sonuçları açıklanma tarihini ÖSYM kurumu belirler. YDS sonuçlarının yanı sıra kurum dilerse YDS sınav soruları da kendi resmi internet sitesinden yayınlamaktadır

2016 YDS ilkbahar sonuçları !

Yabancı dil seviye tespit sınavı sonuçları henüz açıklanmadı. Milli Eğitim Bakanlığının sonuç açıklama sistemine göre YDS sınav sonuçları 14 nisan 2016 tarihinde açıklanacaktır. Sınav sonuçlarına internet üzerinden ÖSYM kurumunun internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Sınav sonuçları açıklanmadan önce internet üzerinden sınav soru ve cevaplarına internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Bu şekilde yaklaşık olarak kaç doğru yaptığınızı ve kaç yanlış yaptığınızı hesaplayabilirsiniz. YDS sınavları Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca, Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukrayna ve Yunanca’dan 2016 YDS sınavları yapılmıştır. Yabancı Dil sınavı kişilerin yabancı dil bilgilerini ölçmek için yapılan bir sınavdır. Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı bu sınavlar her dönem yapılmaktadır.

YDS Puan Hesaplama İçin TIKLAYINIZ!

YDS Sonuçları İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

İlk bahar ve son bahar dönemlerinde iki kez YDS sınavları yapılmaktadır. Geçtiğimiz günlerde ise YDS sınavının ilk bahar dönemi yapılmıştır. Başvuru yapan adayların hepsi bu sınava girmiş olması gereklidir. İlk bahar YDS sınavı 27 mart pazar günü yapılmıştır. Saat 09:30 da başlayan YDS sınavı saat 12:00 da sona ermiştir. 150 dakika süren YDS sınavında 80 soru sorulmaktadır. Bu sınava yüksek lisans yapmak isteyen lisans mezunları, tıpta uzman olmak isteyen adaylar, diş hekimliğinde uzman olmak isteyenler, KPSS lisans sınavına girecek olanlar ve çalışacak olduğu kurumlar tarafından yabancı dil seviye tespit isteyen kurumlarda çalışacak olan adaylar bu sınavlara girmesi gereklidir. ÖSYM kurumunun sınav sistemine göre YDS sınavında toplam 11 bölüm olarak sorular karşınıza gelecektir. Sınav sistemine göre kelime bilgisi ile ilgili 6 soru, gramer, cloze test ve cümle tamamlama ile ilgili 10 ar soru, İngilizce - Türkçe ve Türkçe - İngilizce çeviri ile 3er soru, paragraf tanımlama ile ilgili 5er soru, okuma parçaları ile ilgili 20 soru sorulmaktadır. Sınava giren adaylar sınav soru ve cevaplarına internet üzerinden ulaşabilir. ÖSYM kurumunun internet sitesine giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan sınavlar bölümünden 2016 YDS yabancı dil bilgisi seviye tespit sınavı seçeneği seçilmelidir.. Açılan sayfadan da 2016 YDS ilkbahar dönemi seçeneği seçilmelidir. Sınav soru ve yanıtları bölümü seçildikten sonra 2016 YDS ilk bahar dönemi temel soru kitapçıklarının yayınlanması seçeneğini seçmeniz gereklidir. Burada yapılan tüm sınavların soru ve cevapları bulunmaktadır. Girmiş olduğunuz sınavın sınav ve sonuçlarını seçtikten sonra ulaşabilirsiniz. YDS sınav sonuçları 14 nisan 2016 tarihinde açıklanacaktır. Sınav sonuçları açıklandığında internet üzerinden sınav sonuçlarınıza ulaşabilirsiniz. Sınav sonuçları açıklandığında ÖSYM kurumunun internet sitesinden ana sayfada yer alan sonuçlar bölümüne girmeniz gereklidir. Bu bölümden 2016 YDS ilk bahar sınav sonuçları seçeneğini seçtiğinizde girmiş olduğunuz YDS sınavının sınav sonucuna ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı