Gazete Vatan Logo

2016 SSK ve Bağ-Kur hizmet sorgulamaları internetten yapılıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK Bağkur sorgulama işlemi ile mükellefleri önemli bir kolaylık sağlanıyor. Güncel sigorta ödemelerini görmek isteyen SSK ve Bağkur sigorta mükellefleri SSK Bağkur sorgulama işlemlerini internetten yapıyor. E-Devlet sistemi üzerinde SSK Bağkur sorgulama işlemi ile SSK ve Bağkur güncel dökümleri alınabiliyor.

2016 SSK ve Bağ-Kur hizmet sorgulamaları internetten yapılıyor!

Türkiye’de devlet kurumları tarafından internet hizmetleri aktif biçimde kullanılmaya başlandı ki bu durum devlet hizmetlerinde daha çağdaş ve daha modern koşulların vatandaşa da ulaştırılabilmesine imkan vermeye başladı. Devlet kurumları bünyesinde kurum içi işlerliği hızlandıracak ve daha önemli çözümlerden yararlanma fırsatı sunacak sanal ve fiziki teknolojik modernizasyon çalışmaları çok uzun sürelerdir yürütülüyor. Türkiye’de bu alandaki en önemli yatırımları ve çalışmaları gerçekleştiren devlet kurumu olarak ise Sosyal Güvenlik Kurumu ön plana çıkıyor. Özellikle de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online e-SGK hizmet ağı ile internette SSK Bağkur sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Devlet yapısı gereğince özel sektör çalışanlarının sosyal haklarının korunabilmesi ve sosyal güvence kapsamı altında kalabilmesi için Sosyal Sigortalar Kurumu sigorta sistemi, kendi nam ve adına çalışan vatandaşlarında Bağkur sigorta sistemi bu şartların sağlanabilmesi amacı ile uygulanıyor. Bu durumda Türkiye genelinde milyonlarca vatandaşın SSK ve Bağkur sigorta sistemleri ile sosyal güvence kapsamı altında bulunmasına yol açıyor ki tüm bu vatandaşların sadece SSK Bağkur sorgulama gibi basit bir işlemleri için yoğun kalabalığın yaşandığı ve ağır iş yükünün bulunduğu Sosyal Güvenlik Kurumu il veya ilçe müdürlüklerine giderek bu basit işlemini zahmetli ve oldukça uzun süreler çerçevesinde gerçekleştirmesi gibi bir çağ dışı uygulamadan kurtarmak amacı ile internet hizmetleri sunuluyor. İnternet ortamı üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait e-SGK portalı uygulamaları aracılığı ile SSK Bağkur sorgulama işlemlerinin tüm Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur sigorta mükellefleri tarafından aktif şekilde kullanılarak, sigorta hizmet dökümlerini alabilmelerine yardımcı olunuyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından SSK ve Bağkur sigorta mükelleflerine yönelik olarak elektronik ortam üzerinde sunulan bu online SSK Bağkur sorgulama işlem kolaylığı, bu sigorta mükelleflerinin güncel sigorta hizmet dökümü bilgilerini internet kolaylığında alabilmelerine yardımcı oluyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur sigorta mükellefleri güncel sigorta hizmet bilgilerini ve durumlarını öğrenmek istemeleri durumunda sadece internetteki SGK’nın e-SGK uygulamalarını kullanarak birkaç dakika içerisinde SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Bu durumda günümüz modern Türkiye’sinde SSK ve Bağkur sigorta mükelleflerinin mesai saati koşulu olmadan ve internet erişimi söz konusu olan her yerden SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olmasını ve bu neden dolayısı ile de Türkiye’de SSK ve Bağkur mükelleflerinin güncel sigorta hizmet bilgileri için genel olarak bu işlem yöntemini tercih etmesine yol açıyor.

Haberin Devamı

Online SSK Bağkur sorgulama işlemleri internet üzerinde e-Devlet portalı içerisinden birkaç dakika içerisinde gerçekleştirilebiliyor. Ancak SSK ve Bağkur mükelleflerinin e-Devlet sistemi üzerindeki e-SGK portalı uygulamalarını kullanarak SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için e-Devlet kimlik doğrulama yapmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı