Gazete Vatan Logo

2016 SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerinin detayları!

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan özel sektör ve kendi nam ve adına çalışan vatandaşlara SSK Bağkur sorgulama dijital hizmeti geldi. SSK mükellefleri ve Bağkur mükellefleri güncel sigorta durumlarını artık SSK Bağkur sorgulama ile internetten takip edebiliyor. SSK prim ödemeleri ve müstahaklık durumu gibi tüm bilgiler internette SSK Bağkur sorgulama yapılarak öğrenilebilecek.

2016 SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerinin detayları!

Günümüz Türkiye’sinde vatandaşların en çok işlem gerçekleştirmekte olduğu devlet kurumlarının başında Sosyal Güvenlik Kurumu gelmektedir. Özellikle de vatandaşların sosyal güvence hizmetlerinden yararlanabilmesi ve sağlık güvencesi hizmetlerinden yararlanabilmesi için Türkiye’de sigorta ve sosyal güvence hizmetleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilmektedir. 2006 yılında çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde kurulan ve Sosyal Sigortalar Kurumu, Bağkur ve Emekli Sandığı sigorta kurumlarını tek bir çatı altında bir araya toplayarak vatandaşa daha modern standartlarda daha kaliteli sigorta ve emeklilik hizmetlerinin sunulmasını hedefleyen Sosyal Güvenlik Kurumu, gelişen teknolojiye başarılı bir şekilde hizmet entegrasyonunu gerçekleştirerek, SSK Bağkur sorgulama dijital hizmetleri sunmaya başladı.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de özel sektörde çalışan ve Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefi olan ve kendi nam ve adına çalışarak Bağkur sigortası kurumu bünyesinde yer alan vatandaşlar için Sosyal Güvenlik Kurumu güncel ve ayrıntılı SSK hizmet dökümü bilgilerini daha kolay ve daha hızlı bir şekilde alabilmelerine yardımcı olacak SSK Bağkur sorgulama hizmetleri sunulmaktadır. Vatandaşlar son derece pratik bir şekilde internete erişim sağlayarak, elektronik ortam üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK portalı uygulamalarını kullanarak SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan tüm hizmetlerini tek bir portal içerisinde bir araya getiren e-SGK portalı üzerinde yer alan online SGK hizmet uygulamaları aracılığıyla vatandaşların SSK Bağkur sorgulama işlemlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olması günümüz modern çağında SSK ve Bağkur sigortalısının tüm sigorta ve emeklilik işlemlerinde internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital uygulamalarını kullanmasına yol açıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online SSK Bağkur sorgulama hizmeti ile birlikte vatandaşlar sadece birkaç dakika içerisinde en güncel sigorta bilgilerini öğrenebilme kolaylığından yararlanabiliyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern teknolojisini aktif şekilde kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan SSK Bağkur sorgulama hizmeti ile birlikte SSK ve Bağkur sigorta dökümleri internetten alınabiliyor. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan en geniş kapsamlı hizmet uygulamalarından birisi olan E-SGM uygulamasının 2016 yılı başından bu ana bakım ve yenileme çalışma durumunda olması nedeni ile uygulama ekranına erişim sağlanamıyor ve dolayısıyla da E-SGM üzerinden SSK Bağkur sorgulama işlemleri gerçekleştirilemiyor.

Ancak internet üzerinde SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirilebilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan 2 hizmet bulunuyor. Bu hizmetlerin ilkini E-SGM uygulaması oluştururken ikincisini ise sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinde yer alan ‘4A hizmet bilgisi’, ‘4B hizmet bilgisi’ uygulama ekranları oluşturuyor. Vatandaşlar internet üzerinde e-Devlet sistemine giriş yaparak kolay bir şekilde SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı