Gazete Vatan Logo

2016 SSK( 4A) sorgulama ! Bağ-Kur (4B) sorgulama !

SSK ve Bağ-Kur sorgulama işlemleri SGK’ya bağlı olarak yapılır. SSK Bağ-Kur sorgulama ile kurumlara ait borç durumunuzu ve prim gün sayınızı öğrenebilirsiniz. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerinin ayrıntıları yazımızda yer almaktadır.

2016 SSK( 4A) sorgulama ! Bağ-Kur (4B) sorgulama !

Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmeti olan emeklilik için vatandaşlar sigorta ya da prim yatırmaları gerekmektedir. Vatandaşların emeklilik için yatırdıkları sigorta ya da primler günü dolduğunda yani tamamlandığında bağlı oldukları kurumlardan emekli olabilmektelerdir. Yatırdığınız primler sayesinde ayrıca sosyal güvencenizi de sağlamış olursunuz. Vatandaşlar eğer sosyal güvenceye sahip iseler hastane ya da kaza masraflarını Sosyal Güvenlik Kurumu karşılamaktadır. SSK’ya bağlı olan vatandaşların sosyal güvencelerinin devam etmelerini sağlamak amaçlı sigortalı herhangi bir işe girmeleri gerekmektedir. Yatırılan primler ile sosyal güvencelerini sağlamış olurken emeklilik yaşları geldiğinde de emekli olmaları mümkün olur. Prim yada sigorta yatırmak için ne kadar yatırmanız gerektiğine dair herhangi bir bilginiz yok ise SSK ve bağkur sorgulama işlemi ile görmeniz mümkün olacaktır. Esnaf yada tarım işi ile uğraşan vatandaşlar Bağ-Kur’a bağlıdırlar.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bağ-Kur’a bağlı olan vatandaşlar eğer sosyal güvencelerini sağlamak istiyor iseler primlerini kendileri yatırmalıdır. Böylece vatandaşların primleri yatarken sosyal güvenceleri de sağlanmış olmaktadır. Fakat bu yatırılmakta olan primler her ay düzenli bir şekilde yatırılması gerekmektedir. Prim yatırılmaya devam etmekte ve sosyal güvencesi de devam etmesi durumunda herhangi bir hastalık kaza gibi masraflarını Bağ-Kur kurumu karşılamaktadır. Vatandaşlar Bağ-Kur’a bağlılar ve ne kadar prim yatıracakları hakkında herhangi bir bilgileri yok ise Bağ-Kur sorgulama işlemi ile öğrenebilmeleri mümkündür. Bağ-Kur sorgulama işlemini internet aracılığı ile e- devlet üzerinden online olarak işlem yapabilirsiniz. İnternet yardımı ile e- devlet sisteminden Bağ-Kur sorgulama işlemi yapmak istiyor iseniz ilk olarak yapacağınız adım sisteme giriş yapmanız olacaktır. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfa üstünde bulunan giriş yollardan e- devlet şifresi ile giriş yolunu seçmelisiniz. Eğer sizin bir e- devlet şifreniz yok ise hemen sizlere en yakın bir PTT şubesine gidip 2 TL işlem ücreti ile TC. kimlik numaranız ya da kimliğiniz ile size özel kapalı bir zarfta e- devlet şifresine sahip olmanız mümkün olacaktır. PTT şubesinden almış olduğunuz şifreyi ve TC. kimlik numaranız ile e-devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra anasayfada bulunan e- hizmetler bölümüne tıklayınız. E- hizmetler bölümüne tıkladıktan sonra ise sayfada sosyal güvenlik kurumuna tıklamalısınız. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt bölümlerinde yer alan SSK Bağ-Kur sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bağ-Kur sorgulama işlemi için ise 4B hizmetleri olan bölümü tıklayınız daha sonra ise 4B borç sorgulama seçeneğini tıklayarak borcunuzu öğrenme imkanı bulabilirsiniz. SSK sorgulama işlemini ise yine aynı şekilde e- devlet sistemi üzerinden kimlik doğrulama işlemini yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e- hizmetler bölümünden hizmet listesi başlıklarından 4A hizmetleri olan bölümü tıklamanız gerekmektedir. Böylece SSK sorgulamanızı da e- devlet üzerinden internet yardımı ile yapmış olursunuz.

Haberin Devamı