Gazete Vatan Logo

2016 KYK burs sonuçları açıklandı mı?

KYK burs sonuçları için meraklı bekleyiş sürüyor. Binlerce öğrenci tarafından başvurulan KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs sonuçlarına dair tüm detaylar haberimizde yer alıyor...

2016 KYK burs sonuçları açıklandı mı?

2016 KYK burs sonuçları için geri sayım sürüyor. Büyük bir merakla beklenen KYK burs sonuçlarına dair tüm detayları sizler için derledik. İşte KYK burs sonuçlarına dair tüm ayrıntılar ve merak edilen soruların yanıtları haberimizde yer alıyor...

KYK burs sonuçlarının açıklanması hala daha gündemde var olan bir başlıktır. Yapılan başvuruların ardından artık gözler KYK burs sonuçlarına çevrilmiştir. KYK burs sonuçlarına ise öğrenciler internet üzerinden ulaşabilir.

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilere verilen bazı hizmetler vardır. Bu hizmetler öğrencilerin eğitim hayatı için oldukça önemlidir. Her yıl düzenlenen üniversite sınavlarına giriş yaptıktan belirli sayıda olan öğrenciler üniversitelere yerleşir. Ailelerinden uzakta yaşamaya çalışan öğrenciler aynı zamanda eğitim hayatlarını da devam ettirerek okumaya çalışırlar.

Tabi bu sırada karşılaştıkları bazı maddi sıkıntılar olabilir. Aileden uzakta yaşamak ev, kira, elektrik, su, genel harcamalar olarak bazı sorunlar meydana getirir. Bu meydana gelen sorunlarda her ne kadar aile çocuklarına destek olmaya çalışsa da öğrenciler maddi açıdan yetersiz duruma düşer. Çünkü gerçek anlamda şehir dışında eğitim hayatını devam ettirmek zordur. Maddi açıdan onlara sağlanan destekleri de öğrencilere Kredi Yurtlar Kurumu sağlar.

Haberin Devamı

KYK BURS SONUÇLARINA DAİR AYRINTILAR İÇİN TIKLAYINIZ

Kısaca KYK adını alan bu kurum üzerinden yurt ve burs hizmeti öğrencilere verilir. Devlet yurdu olarak da bilinen bu yurtlar öğrencilerin de bildiği üzere yapılan başvurular sonucunda meydana gelir. Yurt başvurusu yapan adayların her birine yurt çıkma imkânı vardır. Aynı zamanda burs başvuruları da yapılır. Bir yıl boyunca kesintisiz burs imkânlarından yararlanmak isteyen öğrenciler öncelikle bu gereken başvuruları yerine getirmeleri gerekir.

Burs başvuruları devam eden bir süreçtir. Şöyle ki burs başvuruları adı altında yapılan binlerce işlem vardır. Lisans, ön lisans okuyan adayların her biri bu başvuruları yapar. Burs başvuruları henüz daha sonlanmamıştır. Yatay geçiş işlemlerinin sona ermesinden sonra da artık üniversiteye geçiş yapan adaylar da tekrardan burs başvurularını yapmaya başlamıştır. Onların KYK burs başvuru tarihleri 28 Ekim de son bulacaktır. Zaten KYK burs başvuru sonuçları da kasım ayında açıklanacaktır.

Haberin Devamı

Kredi ve Yurtlar Kurumunun internet giriş sayfasına giriş yaptığınız takdirde karşınıza iki bölüm açılacaktır. Karşınıza açılmış vaziyette olarak gelen iki bölümden birinde burs ve kredi ile ilgili bir bölüm yer alır. Online işlemlerin yapılacak olduğu e-Devlet şifresini kimlik bilgileriniz sisteme giriş yaparak KYK burs sonuçları açıklandığında burs ya da krediden hangisini alabilecek olduğuna karar verebilirsiniz. Burs almaya hak kazanan öğrenciler öğrenim hayatından sonra iş hayatınıza başladığınızda devletten almış olduğunu bu para yardımını geri ödemekle yükümlü olmayacaksınız. Eğer size olur da kredi çıkarsa o zaman öğrenim hayatınız bittiğinde çalışmaya başladığınız da devletten aldığınız bu ücreti geri ödemek zorunda kalırsınız. Bu nedenle ilk olarak öğrenciler burs başvurusu yapar.

Haberin Devamı

Yaptıkları başvuruların ardından artık KYK burs sonuçlarını merak etmeye başlarlar. KYK burs sonuçları açıklandığında internet üzerinden e-Devlete giriş yaparak KYK burs sonuçlarını kolayca öğrenebilirler. KYK burs başvuru sonuçları açıklandığında zaten internet ortamında hızlı bir şekilde yayılır. Öğrenciler de gereken bilgilere bu sayede pratik bir şekilde ulaşabilirler.