Gazete Vatan Logo

2016 KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2016 sonuçları merak içinde bekleniyor. Peki 2016 KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Binlerce adayın memur olabilmek için ter döktüğü KPSS sınav sonuçları hakkında merak edilen tüm ayrıntılar haberimizde...

2016 KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Türkiye’de kamu kurumlarında çalışmak siteyen vatandaşlardan istenen şartlar arasında KPSS puanı bulunmaktadır. Özellikle de Türkiye’de tüm devlet kamu kurumlarında vatandaşların eşit ve adil şartlarda görev alabilme başvurularını gerçekleştirebilmelerine yardımcı olan Kamu Personeli Seçme Sınavı her yıl Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştiriliyor. 2016 yılı ÖSYM sınav takvimi dahilinde geçtiğimiz nisan ayı içerisinde gerçekleştirilen 2016 Lisans KPSS’nin ardından binlerce memur adayı için 2016 KPSS sonuçları açıklaması büyük bir merakla bekleniyor. Son yıllarda hızla gelişen teknolojileri sınav uygulamaları ve incelemelerinde son derece etkin bir şekilde kullanarak sonuç açıklamalarında zamansal yönden rekorlar kıran Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden 2016 Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı içinde çok kısa bir süre içerisinde KPSS sonuçları açıklamasının yapılacağı düşünülüyordu.

2016 ÖSYM SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM'nin sınav takvimi listesinde yer alan bilgiye göre 2016 KPSS sınav sonuçları 14 Temmuz Perşembe günü açıklanacak!

Haberin Devamı

Hatta uzmanların bu konudaki çalışmaları 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasının 9 haziran tarihinde yapılacağı yönünde oluyordu. Ancak ÖSYM tarafından gerçekleştirilen geçtiğimiz günlerdeki son dakika açıklaması ile birlikte 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklaması 9 haziranda yapılmadığı gibi daha ileri bir tarihe ertelendi. Binlerce memur adayı, KPSS puanını öğrenebilmek ve bu puanı ile devlet dairelerine başvuruda bulunabilmek için biraz daha beklemek zorunda kalacak. Çünkü yapılan son dakika açıklamasına göre, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi yönetim kurulu tarafından alınan karar dahilinde 9 haziranda açıklanması beklenen lisans düzeyi 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuç açıklamasının 14 temmuz tarihine ertelendiği memur adayları ile paylaşıldı.

Geçtiğimiz dönem içerisinde tüm Türkiye’deki devlet dairelerini kapsayacak biçimde oldukça geniş kapsamlı bir inceleme ve çalışma dahilinde ortaya çıkan personel ihtiyacı tablosu çerçevesinde personel alımı gerçekleştirecek Devlet Personel Dairesi Başkanlığı’nın haziran ayı içerisinde 10 bin personel alımı gerçekleştirmesi, büyük bir istihdam sağlayacak. Zaten bu sebep dolayısı ile de Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasında önemli bir erteleme gerçekleştirildi. Çünkü halen KPSS puanı geçerliliği sürdürülen 2014 ortaöğretim KPSS ve 2015 lisans KPSS puanları ile memur adaylarının sınav başvurularını gerçekleştirebilmesinin tamamlanması beklenecek. 22 haziran itibari ile açılan KPSS başvuruları dahilinde başvuru ve personel yerleşim işlemlerinin 14 temmuz tarihine kadar tamamlanması ile birlikte 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklaması bu tarihte ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasının 14 temmuz tarihinde yapılması durumunda binlerce memur adayı son derece pratik bir şekilde ÖSYM sonuç açıklama sistemi ekranından T.C. kimlik numarası ve ÖSYM aday şifresi ile KPSS puanını öğrenebilecek. Ayrıca 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı kapsamında lisans düzeyi eğitime sahip olan memur adaylarının alacakları KPSS puanlarının geçerlilik süresi 2017 yılına kadar olduğu gibi eğer gelecek yıl KPSS Lisans sınavı yapılmaz ise yapılana kadar geçerliliği sürmektedir.

Haberin Devamı