Gazete Vatan Logo

2016 KPSS ön lisans sınavı tarihi açıklandı mı?

ÖSYM, KPSS sınav tarihlerinin değiştirildiğini duyurdu. Sayıları binlerle ifade edilen KPSS' ye girecek ön lisans ile ortaöğretim yani lise mezunlarını yakından ilgilendiren çok önemli bir haber ÖSYM tarafından geldi 2016 KPSS ortaöğretim/ön lisans adaylarının sınavları ne zaman yapılacak? İşte merak edilen soruların cevapları ve detaylar bu haberimizde..

2016 KPSS ön lisans sınavı tarihi açıklandı mı?

Sayıları binlerle ifade edilen KPSS' ye girecek ön lisans ile ortaöğretim yani lise mezunlarını yakından ilgilendiren çok önemli bir haber ÖSYM tarafından geldi. ÖSYM KPSS sınav tarihlerinde değişiklik yaptı. 2016 KPSS ortaöğretim ve ön lisans sınav tarihleri ne zaman? ÖSYM, KPSS sınav tarihi ne zaman?

2016 KPSS ön lisans ortaöğretim sınav tarihi ÖSYM tarafından değiştirildi. 2016 Ön lisans KPSS, ortaöğretim(lise) KPSS sınav tarihi ne zaman?

KPSS ön lisans ve ortaöğretim/lise düzeyinde başvurular sona erdi. KPSS' ye başvuran adaylar için ön lisans ve lisans düzeyinde sınavlar ne zaman yapılacak?

ÖSYM'nin sınav takviminde yapılan güncellemeye göre, 22 Ekim'de yapılacağı duyurulan 2016-KPSS Ortaöğretim/Ön lisans (Ön lisans Düzeyi) 16 Ekim'de, 23 Ekim 2016'da yapılacağı duyurulan 2016-KPSS Ortaögretim/Ön lisans (Ortaöğretim Düzeyi), 20 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

Duyuruda;

22.10.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Kamu Personel Seçme Sınavının (2016-KPSS Ortaögretim/Ön lisans (Ön Lisans Düzeyi), 16 Ekim 2016 tarihinde yapılmasına,

Haberin Devamı

23.10.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Kamu Personel Seçme Sınavının (2016-KPSS Ortaögretim/Ön lisans (Ortaöğretim Düzeyi), 20 Kasım 2016 tarihinde yapılmasına,

06.11.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Kamu Personeli Seçme Sınavı 2016-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) Testi'nin 4 Aralık 2016 tarihinde yapılmasına,

20.11.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (2016-ALES Sonbahar Dönemi), 18 Aralık 2016 tarihinde yapılmasına,

17.12 2016 tarihinde yapılacağı duyurulan e-YDS 2016/12 Sınavının, 24 Aralık 2016 tarihinde yapılmasına,

18.12.2016 tarihinde yapılacağı duyurulan Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavının (2016-YDUS), 17 Aralık 2016 tarihinde yapılmasına, karar verilmiştir.

Sınava girmek isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin

http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (Son 50 ay içerisinde çekilmiş) ve geçerli eğitim bilgisi bulunan adaylar; başvuru işlemlerini bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir.

Haberin Devamı

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar ile sistemde mevcut eğitim bilgisinde düzeltme/değişiklik olan adaylar başvuru işlemlerini bir başvuru merkezinden yapacaklardır.

ADAYLARA UYARI

2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisansa son başvuru tarihi olan 24 Ağustos 2016 tarihi itibariyle ön lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar, ortaöğretim düzeyinde sınava girmek için başvuramazlar.

Başvuru ekranına yansıtılan MEB e-okul ile YÖKSİS kaynaklı eğitim bilgileri, ÖSYM başvuru merkezlerinde değiştirilemez.

MEB e-okul ile YÖKSİS ’teki eğitim bilgilerinde eksiklik/düzeltme olan adayların başvuru süresi içinde kendi okullarına/üniversitelerine başvurarak bu bilgilerinin düzeltilmesini sağlamaları gerekmektedir.

MEB e-okul ve YÖKSİS ’te eğitim bilgisi bulunmayan adaylardan (KKTC hariç yurt dışı, askeri okul öğrencileri/mezunları ile ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (ais) yabancı uyruklu numarası edinen (0 ile başlayan YU numarası) adaylar), ÖSYM arşivinde de eğitim bilgisi bulunmayan veya ÖSYM arşivindeki eğitim bilgilerinde düzeltme/değişiklik bulunanların bu bilgileri, ÖSYM başvuru merkezlerince değiştirilebilecek/düzeltilebilecektir.

Haberin Devamı

Sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacağından başvuru kayıt bilgileri iptal edilerek bu adayların bina/salon atamaları yapılmaz ve bu adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmez.

Başvurusunu tamamlayan tüm adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan Aday İşlemleri Sisteminden (ais.osym.gov.tr) başvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmeli, başvurusunun tamamlandığını teyit ederek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden aday başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinmelidir.

Sınava başvuracak adayların, Ek’te yer alan Başvuru Kılavuzu’nu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı