Gazete Vatan Logo

Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı başvuruları başladı!

İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı için başvurular başladı. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavına dair ayrıntılar belirtildi. İşte ÖSYM'den yapılan Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavına dair ayrıntılar...

Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı başvuruları başladı!

Kaymakamlık sınavı için başvuruları alınmaya başlandı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre Kaymakamlık sınavı başvurularına ilişkin şartlar belirlendi. İşte ÖSYM'den yapılan 2016 kaymakamlık sınavı başvuruları...

ÖSYM TARAFINDAN YAPILAN KAYMAKAMLIK SINAVI AÇIKLAMASI

2016 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2016 Kaymakamlık), 17 Aralık 2016 tarihinde Ankara’da uygulanacaktır. Sınav başvuruları, 2-10 Kasım 2016tarihleri elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden alınacaktır. Sınava başvuruda bulunacak olan adayların başvuru öncesinde incelemeleri gerekli olan ‘Sınava İlişkin Genel Bilgiler Temel İlke ve Kurallar’, aşağıdaki bağlantıda adayların erişimine sunulmuştur.

Adaylara saygıyla duyurulur.

SINAVA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER TEMEL İLKE VE KURALLAR (KILAVUZ)
2016 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2016-Kaymakamlık), 17 Aralık 2016 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Sınav, saat 09.30’da başlayacak, cevaplama süresi 100 dakika olacaktır. Sınavın ilanı, İçişleri Bakanlığı tarafından başvurular başlamadan önce yapılacaktır. İlanda, sınava başvuru koşulları ayrıntılı olarak yer alacaktır. Adayların, sınava başvuru yapmadan önce İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulan başvuru koşullarını dikkatlice incelemeleri, tüm koşullarını taşıdıkları takdirde sınava başvuru yaparak sınav ücretini ödemeleri yararlarına olacaktır. Başvuru koşullarını taşımadığı halde sınava giren ve başarılı olan adayların atamaları İçişleri Bakanlığı tarafından yapılmayacaktır.
Sınava; Üniversitelerin, Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olan adaylar başvurabilecektir. Sınava başvuru koşullarını taşımayan, belirtilen mezuniyet alanlarından mezun olmadığı halde sınava giren adaylar, başarılı olsalar da İçişleri Bakanlığı tarafından mülakata çağrılmayacak ve atamaları yapılmayacaktır.
Sınava, sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış (01 Ocak 1981 ve daha sonra doğmuş) olanlar başvurabileceklerdir. Bu şartı taşımayan adayların başvurusu sistem tarafından engellenecektir.
Adaylar başvurularını, 2-10 Kasım 2016 tarihleri arasında yapacaklar ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Sınava başvurular, elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) alınacaktır. Başvuru merkezleri listesi başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinde sınava başvuru bilgileri içerisinde yer alacaktır. ÖSYM başvuru merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır.

Haberin Devamı