Gazete Vatan Logo

2016 İlkbahar AÖL sınav soruları! AÖL sınav sonuçları açıklandı mı?

AÖL sınav soruları açıklandı. Peki AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? MEB AÖL sınav sorularını açıkladıktan sonra AÖL sınav sonuçlarını da açıklayacak. AÖL sınav soruları ve sınav sonuçları ile ilgili daha fazla ayrıntıya yazımız aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

2016 İlkbahar AÖL sınav soruları! AÖL sınav sonuçları açıklandı mı?

Lise eğitimini örgün eğitim olarak tamamlayamayan öğrenciler, bazı sebeplerden dolayı lise eğitimini yarıda bırakan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı açık öğretim imkanı sunmuştur. Lise eğitimini tamamlayamayan ve lise diploması olmayan her öğrenci açık öğretim lisesinden eğitim görebilir ve lise eğitimini tamamlayabilir. Açık öğretim lisesinin amaçlarından birisi öğrencilerin okula gitmelerine gerek kalmadan yani eğitim almadan sadece belirli sınavlara girerek derslerden geçmeleri ve lise eğitimini tamamlamaları. Açık öğretim lisesinde okuyan öğrenciler diplomalarını alabilmeleri için vermesi gereken belli kredi sayıları vardır. Açık öğretim lisesinden mezun olabilmek için toplam 192 kredi vermeniz gereklidir. 192 krediyi tamamlayan öğrenciler lise diplomasını alabilir. Açık öğretim lisesinde sınıf kavramı yerine dönem kavramı vardır. Öğrenciler her dönem seçtiği derslerden toplam 30 kredi alabilir. Dönemde aldıkları dersin sınavını veremeyen öğrenciler o dersten geçemez ve bir dahaki dönem tekrar almak zorunda kalır. 192 krediyi tamamlayan öğrenciler ise eğitimlerini tamamlayarak lise diplomasını alabilir.

Haberin Devamı

AÖL SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Açık öğretim lisesinde dönem kavramı olduğu için her sene de iki dönem olmaktadır. Her dönem de dönem sınavları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmektedir. 2. dönem açık öğretim sınavları ise geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirildi. İlk bahar dönemi açık öğretim sınavı 19 - 20 mart tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Dönem başında kayıt yenileme işlemini gerçekleştiren öğrenciler ve başvuru ücretini yatıran öğrenciler bu sınavlara girmeye hak kazanmıştır. Kayıt yenileme işleminden öğrencilerin ders seçmesi gereklidir. Eğer ders seçme işlemini gerçekleştirmezseniz sistem sizin yerinize dersleri seçer ve o derslerden sınava girmek zorunda kalırsınız. Sınava giren öğrenciler artık heyecanlı bir şekilde sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı son yapılan açık öğretim lisesinin sınav sonuçlarının 28 nisan 2016 tarihinde açıklanacağını duyurdu. Sınav sonuçları açıklanmadan önce öğrenciler girmiş oldukları sınavın soru ve cevaplarına bakarak yaklaşık olarak geçip geçemediğini anlayabilir. Son sınavda çıkmış soru ve cevaplara internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Geçmiş yıllarda çıkmış olan AÖL sınav soru ve cevaplarına internet üzerinden Milli Eğitim Bakanlığının açık öğretim lisesi internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Buradan geçmiş yıllarda çıkmış olan soru ve cevaplar bölümüne girdikten sonra 19 - 20 mart açık öğretim lisesi 2. dönem sınav soru ve cevapları seçeneğinden son yapılan sınavın soru ve cevaplarını indirebilirsiniz. Bu internet sitesinden bir çok işleminizi de gerçekleştirebilirsiniz. Ana sayfada yer alan öğrenci girişi bölümünü seçtikten sonra öğrenci giriş ekranına öğrenci numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. AÖL sistemine giriş yaparak açık öğretim kayıt yenileme işlemlerini, ders seçme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Sınav tarihlerini ve sınav giriş belgesini de bu sistemden ulaşabilirsiniz. Ayrıca AÖL sınav sonuçları açıklandıktan sonra bu sisteme giriş yaparak sınav sonucunuza ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı