Gazete Vatan Logo

2016 emekli maaşı ne kadar? SGK emekli maaşı hesaplama işlemleri

SGK online hizmetleri üzerinden emekli maaşı hesaplamanızı yapabiliyorsunuz. Emekli maaşı hesaplama ve 2016 yılında zamlanacağı beklenen emekli maaşları hakkında detaylı bilgi haberimizde.

2016 emekli maaşı ne kadar? SGK emekli maaşı hesaplama işlemleri

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri ile birlikte artık sadece birkaç dakika içerisinde güncel sigorta bilgilerini öğrenebiliyor veya resmi statüdeki işlemleri gerçekleştirebilmek mümkün oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online hizmet uygulamaları ile birlikte sadece dakika içerisinde güncel sigorta bilgilerine göre emeklilik döneminde ne kadar emekli maaşı alınacağının öğrenilmesine yardımcı olan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması vatandaşlar tarafından son derece sık ve yoğun bir şekilde kullanılıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet uygulamaları ile birlikte artık sadece birkaç dakika içerisinde pek çok sigorta işlemini gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Özellikle de günümüzün modern teknolojileri sayesinde vatandaş sadece birkaç dakika içerisinde internete erişim sağlayarak, güncel sigorta bilgilerini birkaç dakika içerisinde öğrenebiliyor. Böylelikle sigorta mükellefleri artık internet üzerinden sadece birkaç dakika içerisinde emeklilik dönemlerinde ne kadar emekli maaşı alabilecekleri bilgisine internet hız ve kolaylığında ulaşabilme imkanına SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması ile ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern teknolojisini aktif olarak kullanan kamu kurumları arasında önde gelen Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan dijital hizmet uygulamalarından birisi olan SSK emekli maaşı hesaplama uygulama sayfası üzerinden sadece birkaç dakika içerisinde güncel sigorta bilgilerine göre SSK emekli maaşının ne kadar olacağını en doğru sonuçla hesaplayabilmek mümkün oluyor. Özellikle internete kolay bir şekilde erişim sağlanabiliyor olması sayesinde internette Sosyal Güvenlik Kurumu’nun uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresindeki SSK emekli maaşı hesaplama uygulamasına ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

SSK sigortalısı SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’, ‘doğum tarihi’ bilgilerini eksiksiz olarak girerek, en güncel sigorta bilgilerinden emeklilikte ne kadar SSK emekli maaşı alacağı bilgisine ulaşabilme imkanına sahip olunabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan en popüler online hizmet uygulamaları olarak SSK sigortalısının kariyer planlamalarını dahi SSK emeklilik maaşlarına göre en uygun biçimde yapabilmeleri sağlanıyor.

Dijital platform üzerinde yer alan SSK emekli maaşı sorgulama uygulaması üzerinden sadece birkaç dakika içerisinde SSK emeklisi tarafından SSK emekli maaşı kesintileri, SSK emekli maaşı tutarı gibi pek çok ayrıntılı bilgiyi internet kolaylığında alabilme imkanına sahip olunabiliyor. SSK emeklisi internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları arasında bulunan E-SGM uygulamasından şifresiz olarak T.C. kimlik numarası ile SSK emekli maaşı sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bakım çalışmasına alınan E-SGM uygulamasının geçici olarak servis dışı olması nedeni ile SSK emeklisi güncel SSK emekli maaşı bilgilerine internette bulunan e-Devlet sistemi üzerindeki ‘4A emekli aylık bilgisi’ ekranından kolay bir şekilde ulaşabiliyor. SSK emeklisi e-Devlet sistemi üzerinden güncel emekli maaşı bilgilerine ulaşabilmeleri için öncelikli olarak kimlik doğrulaması yapması gerekiyor.

Haberin Devamı