Gazete Vatan Logo

2016 ehliyet sınavı ne zaman yapılacak?

16 Temmuz 2016'da gerçekleşecek olan ehliyet sınavı 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimi sonrası ertelenmişti. Peki ehliyet sınavının yeni tarihi belli oldu mu ? İşte ehliyet sınavı ile ilgili merak edilen detaylar...

2016 ehliyet sınavı ne zaman yapılacak?

MTSAS 3. Dönem Motorlu Taşıtlar Sınavı ne zaman yapılacağı ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Ehliyet sınavının (MTSAS) içerisinde ilkyardım, trafik ve motor bilgisi olmak üzere toplam 50 soru bulunuyor. Adayların başarılı olabilmeleri için sınavdan 70 ve üzeri puan alması gerekiyor. Başarılı olan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaklar.

MEB tarafından yapılan duyuru:

16.07.2016 tarihinde yapılması planlanan Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavı ve e-sinav ile 17.07.2016 tarihinde yapılacak Adalet Bakanlığı Sınavı daha sonraki bir tarihte gerçekleştirilmek üzere ertelenmiştir.

EHLİYET ÇIKMIŞ SORULARI ONLİNE ÇÖZMEK İÇİN TIKLAYINIZ

EHLİYET SINAVINDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR!
Ehliyet sınavında "otomatik vites" dönemi başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) geçtiğimiz aylarda yapılan düzenlemeye göre, ehliyet sınavı artık otomatik vitesli araçla da yapılabilecek.MEB'in Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde yapılan değişiklikleri içeren yönetmelik, yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle ehliyet sınavına manuel vitesli araçlarla katılma zorunluluğu kalkacak.
EHLİYET SINAVI KONULARI
Ehliyet sınavında çıkacak olan konular;Trafik ve Çevre bilgisi, İlk yardım bilgisi, araç tekniği olmak üzere üç konu başlığında toplam 50 soru sorulacak. Sınav süresinin 60 dakika olduğu sınavda konularına göre soru adedi ise şöyle;
Motorlu taşıtlar yazılı sınavı sorulacak soru sayısı ve sürüleri şu şekilde olacak.
13 İlk Yardım Bilgisi
27 Trafik ve Çevre Bilgisi
10 Motor
Olmak üzere toplam 50 soru sorulacak. Sınav süresi ise, 60 dakika olacak.
2016 YILI EHLİYET SINAV TAKVİMİ
14 Mayıs 2016 Ehliyet sınavı
16 Temmuz 2016 Ehliyet sınavı ertelendi
27 Ağustos 2016 Ehliyet sınavı
8 Ekim 2016 Ehliyet sınavı
10 Aralık 2016 Ehliyet sınavı
EHLİYET SINAVI DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIR ?
Adayların konulara göre sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, sınavda verilen yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Doğru cevap sayıları üzerinden her bir ders için 100 puandan üzerinden hesaplama yapılır. Her ders için 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılır. Merkezi sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır.
BİR SONRAKİ EHLİYET SINAVI NE ZAMAN
2016 yılı içerisinde 6 kere ehliyet sınavı yapılmaktadır. Bu yıl bu sınavların iki tanesi geçmiş dönemde yapıldı. Gelecekte yapılacak olan sınavın tarihleri ise şöyle, 27 ağustos 2016 Cumartesi.

Haberin Devamı