Gazete Vatan Logo

2016 AÖL sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

Açık Lise öğrencileri (AÖL) için 2. dönem sınavlarına çok az kaldı. Öğrencilerin en çok merak ettiklerinden biri de AÖL 2. dönem sınav giriş yerleri. Peki Aöl sınav giriş yerleri belli oldu mu? İşte ayrıntılar...

2016 AÖL sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

Açık Öğretim Lisesi 2016 sınav takvimine göre, AÖL sınav giriş yerlerinin 14 Mart 2016 pazartesi günü (bugün) açıklanması bekleniyor. Liseyi açıktan okuyan öğrencileri için uzaktan eğitimle yapılan AÖL sınavları; dönem sonlarında, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda, merkezi sistem üzerinden yapılıyor.

AOL SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL 2. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN?

Açık Öğretim Lisesi'nde öğrenim gören milyonlarca öğrenciler için ilk dönem sınavı 02-03 Ocak 2016 tarihinde yapılmıştı. Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı açık öğretim ortaokulu, açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi 2. dönem sınavları yaklaşıyor. AÖL 2. dönem sonu sınavları 19-20 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu sınavın sonuçları 28 Nisan 2016 tarihinde yayınlanacak.

AÖL SINAV GİRİŞ YERLERİ

19-20 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan AÖL 2. dönem sonu sınavları için milyonlarca öğrenci hazırlık içinde. Açık öğretim ortaokulu, açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi öğrencilerinin gireceği 2. dönem sonu sınav giriş yerleri henüz açıklanmadı. Bugün açıklanması beklenen AÖL sınav giriş yerlerini haberimizden takip edebilirsiniz. AÖL sınav giriş yerleri için tüm gelişmeler anbean haberimizden güncellenmektedir.

Haberin Devamı

SINAV GÜNÜ YANINIZDA BULUNDURMANIZ GEREKENLER

Açık Öğretim Lisesi Sınav Giriş Belgesi (internetten sisteme girip alınacak), Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da var ise ehliyet, pasaport) Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı (zorunlu değil olması önerilir), Sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız.

Öğrenciler, sınav sırasında cep telefonu, hesap makinesi, bilgisayar (diz üstü), kitap, ders notu, silah ve diğer öğrencileri rahatsız edecek hiçbir araç-gereç bulunduramazlar.

Dikkat: Öğrenciler, sınava girerken kimlik belgelerini (nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet) ve Sınav Giriş Belgelerini yanlarında bulundurmak zorundadırlar.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ'NDE NASIL MEZUN OLURUM?

Haberin Devamı

Açık Öğretim Lisesi (Alan Yok) Mezuniyet Şartları.

* Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması, * Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması, * Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması, * Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması, Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nde öğrenim gören öğrenciler için mezuniyet kredileri seçilen alana göre farklıdır.