Gazete Vatan Logo

2015'te onlara yatırım yapan kazanacak

MarketWatch yazarı Howard Gold, 2015 yılında getirisi yüksek olacak varlık sınıfları tahminlerini sıraladı.

2015'te onlara yatırım yapan kazanacak

MarketWatch yazarı Howard Gold 2015 yılında hisse senetlerinde ayı piyasası olmayacağını ancak bazı sektörler ve varlık sınıflarının diğerlerinden daha iyi performans göstereceğini öngördüğünü söyledi.

Gold’un alım tavsiyeleri:

SAĞLIK VE TEKNOLOJİ HİSSELERİ:

Intel, Oracle, Microsoft, Merck ve Johnson & Johnson gibi devlerin bulunduğu her iki endüstri de istikrarlı ve temettü ödeyen hisseler içeriyor. Ayrıca Apple, Facebook, Gilead Sciences ve Celgene dahil olmak üzere birçok yenilikçi şirket de bu sektörlerde yer alıyor.

YEREL YÖNETİM TAHVİLLERİ:

Gold, yatırımcılar verim arayışı içinde onlarca yola girdiğini ancak verime ulaşmanın en iyi yollarından biri olan eyalet/belediye tahvillerine uğramadığını söyledi. Eyalet ve yerel yönetim maliyesinin 2008 mali krizinden bu yana belirgin şekilde geliştiğini kaydeden Gold, bu tahvillerin yüzde 28’lik vergi dilimindeki yatırımcılar için en mantıklı yatırım araçlarından olduğunu söyledi.

Gold’un “uzak dur” tavsiyeleri:

ALTIN:

Gold; “Yükselen dolar ve Kaçınılmaz yüksek ABD faiz oranları ile birlikte Avrupa ve Japonya’yı tehdit eden deflasyonist güçler altının dayanamayacağını gösteriyor” derken altının nihayetinde 800 dolara kadar gerileyeceğini düşündüğünü söyledi.

GELİŞMEKTE OLAN PİYASALAR HİSSE SENETLERİ VE TAHVİLLERİ:

Haberin Devamı

Gold’a göre Wall Street bunu asla itiraf etmemesine rağmen, Hindistan dışındaki tüm BRICS ülkeleri dahil birçok gelişmekte olan piyasa ayı piyasasına giriş kapısında. (The Lira)