Gazete Vatan Logo

2015 Dikey Geçiş Sınavı(DGS) tercih sonuçları açıklandı-Tıkla Öğren

4 Eylül'de yapılan 2015 DGS tercih sonuçları ÖSYM tarafından resmi olarak açıklandı. Büyük heyecanla beklenen tercih sonuçları ve kayıt işlemlerine yönelik bilgiler haberimizde.

2015 Dikey Geçiş Sınavı(DGS) tercih sonuçları açıklandı-Tıkla Öğren

4 Eylül'de yapılan 2015 DGS tercih sonuçları ÖSYM tarafından resmi olarak açıklandı. Büyük heyecanla beklenen tercih sonuçLarı ve kayıt işlemlerine yönelik bilgiler haberimizde.

31 Ağustos - 4 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen DGS tercihleri, https://ais.osym.gov.tr adresinden gerçekleştirildi. ÖSYM tarafından resmi olarak 2015 DGS tercih sonuçları bugün açıklandı.

2015 DGS TERCİH SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TILAYINIZ!

DGS YERLEŞTİRME NASIL OLACAK?

Yerleştirme, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayar sistemiyle yapılacaktır. Aynı programı tercih etmiş olan adayların 2015-DGS puanlarının eşit olması durumunda, daha büyük ağırlıkla katılan standart puanı yüksek olana (eşit ağırlıklı 2015-DGS puanında sayısal standart puanı yüksek olan), eşitlik yine sürdüğü takdirde ÖBP yüksek olana öncelik verilecektir. Eşitlik hala sürüyorsa söz konusu programı daha üst tercihinde gösterene ve eşitlik yine sürdüğü takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilecektir.

Haberin Devamı

KAYIT İŞLEMLERİ NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK?

ÖSYM Yerleştirme sonuçları'nı Web sayfasında yayınlayacak ve adaylara belge göndermeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları göstere fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir. 2015-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2015-2016 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır. Bir öğrencinin, aynı öğretim yılında, birden fazla yükseköğretim kurumunda (açık öğretim programları hariç) kayıtlı öğrenci olarak öğrenimini sürdürmesi mümkün değildir.