Gazete Vatan Logo

2015 AÖF kayıt ücretleri ne kadar, harçlar hangi bankalara yatırılacak (anadolu.edu.tr)

AÖF kayıtları başladı. 2015-2016 eğitim yılı Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi kayıt işlemi nasıl yapılır. AÖF İktisat, işletme, adalet,bankacılık gibi bölümlerin harç ücretleri ne kadar oldu? Ayrıca AÖF kayıt ücretleri hangi bankalara ne zamana kadar yatırılacak?

2015 AÖF kayıt ücretleri ne kadar, harçlar hangi bankalara yatırılacak (anadolu.edu.tr)

AÖF kayıtları başladı. AÖF kayıtlarını gerçekleştirmek isteyen öğrenciler bugünden itibaren 8 Eylül 2015 tarihine kadar devam edecek.

AÖF kayıtları başladı. Adaylar internet üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştirecekler. Ancak kayıt işlemlerini gerçekleştirecek öğrenciler harç ücretlerini ödemek zorundalar. Belirtilen harç ücretlerini yatırmak isteyen öğrenciler için bankaları araştırdık. Sizler de AÖF kayıt işlemlerine ulaşmak ve ücretlerin hangi bankaya yatırılacağını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

AÖF İnternetten Başvuru İşlemleri ve Kayıt İşlemleri:

31 Ağustos 2015 Pazartesi günü başlayıp 08 Eylül 2015 Salı günü saat 17.00'de sona erecektir.

AÖF internetten Başvuru Adresi: http://kayit.anadolu.edu.tr

Adaylar, 31 Ağustos - 07 Eylül 2015 tarihleri arasında illerde bulunan Açıköğretim Fakültesi bürolarına bizzat başvurarak kayıtlarını gerçekleştireceklerdir. Bu tarihler arasında mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayanlar 08 Eylül 2015 tarihlerinde bizzat veya yakınları aracılığıyla kayıt yaptırabilirler. 08 Eylül 2015 tarihinden sonra mazeret beyan ederek kayıt yaptırmak isteyenlerin başvuruları kabul edilmeyecek ve kayıtları kesinlikle yapılmayacaktır.

Haberin Devamı

AÖF kayıt ücretleri hangi bankaya yatırılacak?

1. Seçenek: Vakıfbank Şubelerine Ödeme

Vakıfbank'ın herhangi bir şubesine T.C. kimlik numaranız ile kayıt yaptıracağınız kayıt türü - program belirterek ödemenizi gerçekleştiriniz.

(Bazı şubeler vezneden ödeme almıyor bu yüzden sıra numarası almadan önce veznedeki memura harç ücretinin yatırılıp yatırılmadığı sorun.)

2. Seçenek: Vakıfbank İnternet Bankacılığından Ödeme

Vakıfbank'ta İnternet bankacılığı kullanıyorsanız, Vakıfbank'ın http://www.vakifbank.com.tr internet sitesindeki “İnternet Bankacılığı" menüsünden internet şifrenizle giriş yaparak “Ödemeler", "Eğitim ve Sınav Ödemeleri", “Üniversite Harç İşlemleri" sırasıyla tıklayınız. Ardından üniversite seçeneğinden “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi/Uzaktan Eğitim Ödemelerini seçiniz.

Öğrenci numarası olarak T.C. kimlik numaranızı doğru şekilde giriniz. “Devam" tuşunu tıklayınız. Bir sonraki sayfada kayıt türü - programa göre yapmanız gereken ödeme tutarları görülecek ve onaylamanız istenecektir. Onaylamanızdan sonra ekranda görülecek dekontun dökümünü yazıcıdan alarak öğreniminiz süresince saklayınız.

Haberin Devamı

3. Seçenek: Vakıfbank ATM'lerinden Kartsız Ödeme

Parabankomat ATM'lerde, Giriş tuşuna basarak ulaşacağınız “Ödemeler" seçeneğinde yer alan “Üniversite" işlemini seçtikten sonra ATM ekranında görünen Anadolu Üniversitesi AÖF kodunu ve ardından T.C. kimlik numaranızı girerek, borçlarınızın listelendiği ekranda kayıt yaptıracağınız programa ait tahsilâtı seçip işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

4. Seçenek: Vakıfbank ATM'lerinden Kartla Ödeme

Vakıfbank Bankomat 7/24 kartınızla giriş yaptıktan sonra “Ödemeler" seçeneğinde yer alan "Üniversite" işlemini seçtikten sonra ATM ekranında görünen Anadolu Üniversitesi AÖF kodunu ve T.C. kimlik numaranızı girerek, borçlarınızın listelendiği ekranda kayıt yaptıracağınız programa ait tahsilâtı seçip işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz bilgilerini girerek başkasına ait ödeme de yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

İşleminizin sonuçlandığından emin olduktan sonra ATM'den aldığınız makbuzu saklayınız.

5. Seçenek: Telefon Bankacılığı ile Ödeme

Vakıfbank İnternet müşterisi olanlar 444 0 724 Vakıfbank telefon bankacılığını arayarak sırası ile Bankacılık Hizmetlerini, 12 haneli Vakıfbank müşteri numarasını, “8 haneli İnternet şifresi"ni tuşlayıp, Müşteri Temsilcisine bağlanarak ödemelerini yapabilir.

6. Seçenek: Kredi Kartı İle Ödeme

İnternet başvurunuzu yaptıktan ve bilgilerinizi onayladıktan sonra “Ödeme Yap" butonuna tıklayarak herhangi bir bankanın kredi kartı ile ödemenizi yapabilirsiniz. Ancak, kayıt tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartıyla ödeme yapamazsınız.